maggio 01, 2022

Polpette di fegatini nella rete - Chiftele de drob in prapor - Liver meatballs wrapped in the caul

 


Ingredienti:

400 gr fegatini e cuori di pollo *
1 cipollotto ( con la parte verde )
1 spicchio d'aglio
olio 
1 uovo sodo 
1 uovo
sale, pepe, alloro, aneto (va bene anche il prezzemolo)
la rete di maiale 

Fatte stufare i fegatini e i cuori di pollo nel grasso con la cipolla, l'aglio, sale, pepe e foglia d'alloro. Una volta pronto, togliete l'aglio e tritate con un coltello la carne insieme al uovo sodo e l'aneto. Aggiungete l'uovo crudo sbattuto e a cucchiaiate mette questo composto sui pezzi di rete e fate dei involtini tondi,
Friggete queste polpette avvolte nella rete nella padella con olio caldo o sulla griglia o nel forno molto caldo  sulla teglia da tutte le parti. 

* o fegatini e cuori  di tacchino o coniglio

Servite con carciofi stufati con olio, poca acqua e vino, sale e spicchi d'aglio interi


romana:

400 gr ficatei de pui si inimi amestecate ( sau ce va place voua, important este ficatul)
1 ceapa verde sau 2 daca sunt prea subtiri
1 catel de usturoi (sau usturoi verde)
1 ou fiert
1 ou crud
sare, piper,dafin, marar 
prapor 

Se calesc bine in ulei ficateii si inimile ( curatate si taiate bucatele) cu ceapa si usturoiul, sare, piper, frunza de dafin pe care o aruncam la sfarsit. Cand sunt gata ii taiem bucatele cu cutitul impreuna cu pul fiert tare, adaugam mararul. Compozitia trebuie sa fie destul de compacta, nu lichida, o punem cu lingura pe bucati de prapor si o invelim in el. 
Le prajim in tigaia incinsa sau pe gratar sau in cuptorul incins bine pe tava 

am servit cu anghinare curatata, taiata in jumatati sau bucati si inabusita in ulei de masline cu foarte putina apa si vin alb, sare si catei de usturoi intregi doar pentru gust

english

400 gr chicken* liver and hearts 
1 spring onion
1 garlic 
1 hard boiled egg
1 egg 
salt, pepper, bay leaf, dill
pig caul 

Sauté the chicken livers and hearts (cleaned and cut into pieces) well in oil together with the onion, garlic, salt, pepper, and a bay leaf, which you discard at the end. When they are cooked, chop them with a knife along with the hard-boiled egg and add the dill. The mixture should be fairly compact, not runny. Place spoonfuls of the filling onto pieces of caul fat and wrap them. Fry them in a hot pan, or cook them on the grill, or in a well-heated oven on a baking tray. I served them with artichokes cleaned, cut in halves or pieces, and simmered in olive oil with a little water and white wine, salt, and whole garlic cloves just for flavor.