400 gr fegatini e cuori di pollo *
1 cipollotto ( con la parte verde )
1 spicchio d'aglio
olio
1 uovo sodo
1 uovo
sale, pepe, alloro, aneto (va bene anche il prezzemolo)
la rete di maiale
Fatte stufare i fegatini e i cuori di pollo nel grasso con la cipolla, l'aglio, sale, pepe e foglia d'alloro. Una volta pronto, togliete l'aglio e tritate con un coltello la carne insieme al uovo sodo e l'aneto. Aggiungete l'uovo crudo sbattuto e a cucchiaiate mette questo composto sui pezzi di rete e fate dei involtini tondi,
Friggete queste polpette avvolte nella rete nella padella con olio caldo o sulla griglia o nel forno molto caldo sulla teglia da tutte le parti.
* o fegatini e cuori di tacchino o coniglio
Servite con carciofi stufati con olio, poca acqua e vino, sale e spicchi d'aglio interi
romana:
400 gr ficatei de pui si inimi amestecate ( sau ce va place voua, important este ficatul)
1 ceapa verde sau 2 daca sunt prea subtiri
1 catel de usturoi (sau usturoi verde)
1 ou fiert
1 ou crud
sare, piper,dafin, marar
prapor
Se calesc bine in ulei ficateii si inimile ( curatate si taiate bucatele) cu ceapa si usturoiul, sare, piper, frunza de dafin pe care o aruncam la sfarsit. Cand sunt gata ii taiem bucatele cu cutitul impreuna cu pul fiert tare, adaugam mararul. Compozitia trebuie sa fie destul de compacta, nu lichida, o punem cu lingura pe bucati de prapor si o invelim in el.
Le prajim in tigaia incinsa sau pe gratar sau in cuptorul incins bine pe tava
am servit cu anghinare curatata, taiata in jumatati sau bucati si inabusita in ulei de masline cu foarte putina apa si vin alb, sare si catei de usturoi intregi doar pentru gust
english
400 gr chicken* liver and hearts
1 spring onion
1 garlic
1 hard boiled egg
1 egg
salt, pepper, bay leaf, dill
pig caul
Sauté the chicken livers and hearts (cleaned and cut into pieces) well in oil together with the onion, garlic, salt, pepper, and a bay leaf, which you discard at the end. When they are cooked, chop them with a knife along with the hard-boiled egg and add the dill. The mixture should be fairly compact, not runny. Place spoonfuls of the filling onto pieces of caul fat and wrap them. Fry them in a hot pan, or cook them on the grill, or in a well-heated oven on a baking tray. I served them with artichokes cleaned, cut in halves or pieces, and simmered in olive oil with a little water and white wine, salt, and whole garlic cloves just for flavor.

