novembre 14, 2023

Zuppa di lenticchie rosse e quinoa con cavolo cappuccio e curcuma - Supa cremoasa de linte rosie, quinoa si varza cu turmeric - Red Lentil and Quinoa Soup with Cabbage and Turmeric





ingredienti:

200 gr lenticchie rosse 
200 gr quinoa 
 brodo vegetale 
100 ml panna da cucina 
cumino, sale

1/4 cavolo cappuccio lavato e affettato
olio, sale, pepe e curcuma 

Sciacquate molto bene la quinoa sotto l'acqua corrente e versatela in una pentola  con 500 ml di acqua salata  e lasciate cuocere per 12-15 minuti da quando inizia a bollire. 
Fate cuocere le lenticchie nel brodo vegetale fino quando diventano un purè dalla consistenza spessa e adesso aggiungete anche la quinoa lessata e scolata, sale, pepe, un pizzico di cumino macinato e panna da cucina 
In una padella con poco olio rosolate il cavolo con sale, pepe e curcuma per 1-2 minuti.  Deve rimanere croccante.
Servite insieme la zuppa cremosa con sopra il cavolo.


ingrediente

200 linte rosie decorticata 
200 quinoa spalata foarte bine si scursa 
supa vegetala 
cam 100 ml de smantana de gatit 
chimen, sare

1/4 de varza tocata 
ulei, sare, piper si turmeric 

Fierbem lintea in supa vegetala pana cand devine un piure. Separat quinoa spalata foarte bine o punem la fiert in 500 ml apa cu sare circa 12-15 minute de cand incepe sa fiarba apa. Cand e gata o scurgem, aruncam apa si turnam quinoa peste lintea din supa.  Adaugam sare si chimen macinat si smantana de gatit dupa gust.
Intr-o tigaie cu putin ulei calim varza tocata cu sare, piper si turmeric 1-2 minute. Trebuie sa ramana usor crocanta . Servim  impreuna .

Ingredients:

200 g red lentils
200 g quinoa
vegetable broth
100 ml cooking cream
cumin, salt

1/4 head of white cabbage, washed and sliced
oil, salt, pepper, and turmeric

Rinse the quinoa very well under running water, then place it in a pot with 500 ml of salted water. Bring to a boil and cook for 12–15 minutes.
Cook the lentils in the vegetable broth until they turn into a thick purée. Then add the cooked and drained quinoa, salt, pepper, a pinch of ground cumin, and the cooking cream.
In a pan with a little oil, sauté the cabbage with salt, pepper, and turmeric for 1–2 minutes. It should stay crunchy.
Serve the creamy soup with the cabbage on top.