martedì 5 aprile 2011

WHB #278 Pasta con fave e pecorino - Pasta with fava bean and pecorino - Paste cu bob si pecorino



ingredienti per 2

300 gr baccelli di fave *
160 gr farfalle
2 cucchiai cubetti pancetta ( facoltativo)
pecorino

* una volta sgranate rimangono pochi semi

Sgranate le fave e privatele della pellicina esterna ( io l'ho fato anche se secondo me non serviva molto, le fave erano  molto tenere, forse più avanti a maggio serve togliere anche la pellicina da ogni fava).
Cuocete la pasta in acqua salata e nei ultimi 5 minuti aggiungete le fave sbucciate.
In una padella fate rosolare la pancetta . Scolate la pasta e le fave e saltatela  nella padella con la pancetta , volendo potete aggiungere un filo di olio.
Grattugiate il pecorino  sopra la pasta.



Questa è la mia ricetta per il Weekend Herb Blogging #278, evento creato da Kalyn di Kalyn's Kitchen, e organizzato ora da Haalo di Cook (almost) Anything at Least Once e ospitato nella versione italiana da Brii di Briggis recept och ideer, che ospita l'evento questa settimana.


in romana


300 gr pastai de bob *
160 gr paste fundite
2 linguri cuburi de sunculita ( facultativ)
brinza pecorino

* se desfac pastaile cum se curata si mazarea verde/ proaspata, si deci vor ramine mult mai putine boabe.

Se desface teaca / pastaia si se scoate fiecare bob care apoi in functie de cum va polace voua se va curata dau nu de pielita care il inconjoara. In aceasta perioada a anului bobul este proaspat si nu numai ca nu e nevoie sa il curatati de pielita decit daca aveti probleme cu stomacul dar se poate minca si crud.
Eu am curatat fiecare bob de pielita dar nu era neaparat nevoie.


Fierbeti pastele in apa sarata si in ultimele 5 minuti adaugati si boabele. Lasati sa fiarba impreuna.
Intr-o tigaie puneti sa se caleasca sunculita pina cind se topeste grasimea . Scurgeti pastele si bobul intr.o strecuratoare si le adaugati in tigaie. Amestecati si luati de pe foc. Daca vreti puteti adauga putin ulei.
Radeti pecorino peste paste in farfurie.



english


300 gr fava bean pods*
160 gr pasta
2 tablespoons diced bacon (optional)
Pecorino

* once shelled seeds are less

How to Shelling Fava Bean
If the fava beans are very fresh or if you used it in this period of the year , don't need to blanch the fava beans or double-shelled  . I  open the pod, take off the beans and double-shelled  the fava bean to obtain the emerald green seeds but is not necessary , only take off from the pod it is ok  . 


Cook the pasta in salted water and in the last 5 minutes add the peeled beans (double-shelled ) .
In a skillet add the bacon and cook stirring a bit.
Drain the pasta and the beans and add in the pan with the bacon, if you want you can add oil,  stir to combine.
Grate the cheese over the pasta.


 This is my recipe for Weekend Herb Blogging #278, started by Kalyn Kalyn's Kitchen, now organized by Haalo from Cook (almost) Anything at Least Once and hosted this week by Rachel from The Crispy Cook