ingredienti
2 porri grandi o 3-4 porri sottili ( 800 gr)
2 cosce di pollo
1 limone
olio, sale
concentrato di pomodoro
olive nere
- Lavate e pulite i porri, togliete le foglie esterne grosse e dividete la parte bianca di quella verde. Togliete ancora delle foglie verdi grossi e la parte tenere interna di questa parte verde la tagliate molto sottile.
-Tagliate la parte bianca in pezzi di 2-3 cm se i vostri porri sono grossi come quelli che ho usato io o di 4-6 cm se sono più sottili.
- Mettete in una pentola un filo di olio e la parte verde dei porri tritata con il pollo. Soffriggete il pollo. Aggiungete acqua quanto basta per coprire il pollo e lasciate cuocere coperto. Dopo 10-15 minuti aggiungete la parte bianca del porro e il concentrato di pomodoro diluito con acqua, sale e lasciate cuocere fino quando è tutto cotto. Non mescolate.
- Quando la carne è cotta aggiungete le olive ( precedentemente sbollentate ) e lasciate cuocere per 5 minuti a fuoco medio.
- Spegnete la fiamma e aggiungete 1/2 limone a fette e l'altra 1/2 soltanto il succo ( assaggiate prima di aggiungere troppo limone ).
Questa è la ricetta per il Weekend Herb Blogging WHB # 277 , questa settimana l'edizione italiana e inglese è ospitata da Brii che ha avuto l'idea di una edizione italiana, e ringrazio a Haalo che gestisce questa iniziativa e Kalyn la fondatrice.
in romana
800 gr praz ( 2 bucati graose sau 3-4 mai subtiri)
2 pulpe de pui
1 lamiie
ulei, sare
bulion
masline negre
- Spalati si curarati prazul, taiati frunzele externe groase si taiati partea alba de cea verde. Taiati partile mai grosolane din frunzele verzi ( extremitatea ) si folositi numai partea interna a lor care este mai frageda si pe care o taiati subtire. In timp ce partea alba o veti taia in bucati de 2-3 cm daca prazul este foarte gros cum era cel folosit de mine sau in bucati de 4-6 cm dc e mai subtire
- Puneti intr-o cratita ( eu am folosit cratita de tuci smaltuit) partea verde a prazului tocata marunt, pulpele de pui, putin ulei si sare. Prajiti puiul. Adaugati apa cit este nevoie ca sa il acoperiti si lasati sa fiarba cu capac. Dupa 10-15 minute adaugati partea alba a prazului si bulionul diluat in putina apa, putina sare si lasati sa fiarba pina cind e carnea si prazul sunt gata . Nu amestecati cu lingura in acest timp.
- Cind carnea e fiarta adaugati maslinele (pe care mai intii le-ati oparit separat ) si lasati sa fiarba totul 5 minute la foc mediu.
- Stingeti focul si adaugati o jumatate de lamiie felii si cealalta jumatate numai sucul ( e bine sa gustati totusi ca sa nu puneti prea multa lammie, depinde de lamiie cit este de mare, de acra si mai ales de gustul vostru) .
english
800 gr leeks ( 2 big leeks or 3-4 little )
2 chicken legs
1 lemon
oil, salt
tomato concentrate
black olives
- Clean and wash the leeks, cut the external leaves and divide the green and the white parts. Cut the green part like in the photo and the white part in 2-3 cm if the leekes are big or in the 4-6 cm if you are using little leeks.
- Put in a pan oil, the green part of the leeks and the chicken. Add water to cover the chicken and let it cook for 10-15 minutes ( cover ). Add the leeks white parta and canned tomato concentrate. Bring to the boil and simmer until the chicken is cook.
- Add olives ( already blanched ) and let it simmer for another 5 minutes.
- When ready add half lemon sliced and another half only the juice ( taste the sauce , don't add to much lemon juice ) .