Valentine's Day cake





 la tortiera da  24 cm diametro


Ingredienti per i cuori intorno alla torta di cacao



per una tortiera da 24 cm potete preparare l'impasto solo con 2 uova invece di 3, a me è avanzato un terzo anche se ho aggiunto cuori sul fondo della teglia e sopra 


3 uova
3 cucchiai olio di mais/girasole
2 cucchiai yogurt intero
3 cucchiai farina OO
1 cucchiaino lievito per dolci
3 cucchiai ricotta

Scaldare il forno a  180°C
Montare le uova co l'olio, lo yogurt e la ricotta aggiungendo alla fine la farina con il lievito. Ottenete un composto liscio. Adesso aggiungete il colorante o se come me non amate le cose artificiali mettete un cucchiaio colmo di concentrato di pomodoro ( quello in tubetto). ( vedi nota 1.)

Versate il composto nella teglia 22*30 cm con carta da forno ( bagnata e strizzata ) e infornate a 180°C nel forno già caldo ( cca 15-20 min ). . Una volta pronto (  la prova stecchino) lasciate raffreddare.


 ingredienti per l'altro impasto

infatti è la torta  Bilbolbul preparata con lo yogurt e con l'aggiunta di 1 uovo perchè avevo paura (era la pèrima volta che usavo lo yogurt ) . La prossima volta sarà senza uovo perchè non serve. Viene lo stesso una torta buona, umida, quasi cremosa. 

ho usato un bicchiere di  250 ml



1 uovo ( facoltativo)
1 bicchiere con yogurt intero
1bicchiere con farina OO
1/2 bicchiere con  cacao amaro ( non zuccherata)
1/4 bicchiere con olio  ( girasole o mais)
60 gr zucchero
1/2 bustina lievito per dolci
scorza grattuggiata di una arancia

Mescolate prima gli ingredienti liquidi e poi aggiungete quelli solidi sempre con il frullatore. Ottenete un impasto cremoso.

Come assemblare la torta

Prendete la prima torta ( bassa e rossa anche se ne le foto non si vede bene il colore) e tagliate tanti cuoricini con il taglia biscotti .

In una teglia a cerniera da 24 cm diam. con carta da forno bagnata e strizzata mettete intorno i cuori di pasta intagliati. Con la punta in su' se volete rovesciare la torta come me alla fine. Io ho aggiunto cuori sul fondo della tortiera e anche sopra la torta perchè come dicevo con 3 uova avanza tanto impasto.


Versate l'impasto del Bilbolbul con un cucchiaio per prima dietro i cuori e poi anche nel centri della teglia.. Infornate a 180°C per 35-40 min. o quanto basta ( fatte la prova stecchino)

Una volta pronta lasciate raffreddare e poi rovesciatela.
 
Ornare


100 gr panna fresca montata e decorate usando un sac a poche o uno fai da te da una busta con un bucco (come me).
Spolverate 2-3 cucchiai cacao non zuccherata sopra




nota :

1. Potete colorare di rosso  usando anche l'Alchermes .

2. Per una torta piu' calorica ( con burro, cioccolata ) usate la ricetta della Torta tenerina al posto del Bilbolbul 


in romana

 Tava rotunda de tort ( cea care se desface) de 24 cm diametru



Ingrediente pentru inimile de pe marginea tortului



pentru o tava de tort de 24 cm diametru insa era suficient un aluat din care sa decupam inimile facut DOAR cu 2 oua, din cel de 3 pe care l-am pregatit eu si il scriu mai jos mi-a ramas cam o treime nefolosit


3 oua
3 linguri de ulei
2 linguri cu iaurt
3 linguri cu faina
1 lingurita ( nu cu virf) de praf de copt
3 linguri urda ( scursa bine ) *


Incalzim cuptorul la 180°C
Batem intr-un castron ouale cu uleiul, iaurtul si ricotta si se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Cind compozitia e amestecata bine adeaugm in ea ceva ca sa ii dam culoarea dorita. Eu am pus o lingura cu concentrat de rosii ( bulion la tub ).

Intindem compozitia cu o lingura intr-o tava de 22*30 cm tapetata cu hirtie de copt si coacem la 180°C in cuptorul gata incalzit pina cind facind proba cu scobitoarea aceasta ies euscata ( cca 15-20 min ).

Scoatem tava si lasam sa se raceasca aluatul in timp ce pregatim cealalta compozitie

ingrediente pentru umplutura

de fapt este Bilbolbul facut cu iaurt in care eu am pus totusi un ou ca sa fiu sigura.. data viitoare insa nu-l mai pun caci nu-si are rostul.

am masurat cu un pahar de apa din bucatarie cu o capacitate de 250 ml



1 ou
1 pahar cu iaurt
1 pahar cu faina
1/2 pahar cu cacao amara ( fara zahar)
1/4 pahar cu ulei ( NU de masline)
60 gr de zahar
1/2 plic de praf de copt
coaja rasa de portocala

am amestecat ingredientele lichide si am adaugat cele solide amestecind mereu cu mixerul,



Asamblare si coacere finala

Se ia primul blat (cel colorat) si se taie (cu forma de biscuiti) din el formele dorite, in cazul meu inimioare.

In tava de tort am tapetat cu hirtie de copt si am asezat pe margini inimioarele in functie de cum doriti sa executati prajitura. Eu cind a fost gata am rasturnat-o pe platou deci am asezat inimioarele cu virful in sus pe marginea tavii. Asta pentru ca am avut in gind sa o ornez si deci fundul rezulta drept si perfect pentru ornat. Insa daca vreti sa serviti prajituar asa cum iese din tava eventual dor cu o glazura puteti pune inimioarela cu virful in jos.

nota :
Ca sa stea lipite de peretii tavii trebuie sa udati hirtia de copt sau sa o ungeti cu putin ulei .


Pentru ca mi-au iesit multe inimioare, cum spuneam cantitatea de aluat e prea mare din 3 oua am pus inimipoare si pe fundul tavii si deasupra ..

Am varsat aluatul de cacao cu o lingura mai intii in spatele inimioarelor ca sa le fixez mai bine si apoi in centru.

Prajitura se coace in cuptorul incalzit la 180°C cca 35-40 minute sau mai exact pina cind facind proba cu scobitoarea aceasta iese uscata.


Cind este gata se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar, apoi daca ati hotarit sa o rasturnati si ornati sau nu este alegerea voastra personala.


Ornare


100 gr de smintina proaspata pentru frisca batuta cu mixerul si pusa pèe prajitura cu sacul de patiserie ( sau ca mine cu o punga gaurita)
peste care presaratm 2-3 linguri de cacao amara (neindulcita)




note :

1. Puteti colora inimile in rosu adaugind in locul concentratului o lingura de Alchermes http://en.wikipedia.org/wiki/Alchermes sau suc de sfecla rosie .. poentru alte culori se pot folosi tot asa alte variante naturale.

2. Pentru o prajitura mai pretentioasa ( cu unt, ciocolata) puteti folosi reteta de Torta tenerina http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/torta_tenerina_ferrarese_prajitura_cu_ciocolata-8007/ in locul lui Bilbolbul http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/bilbolbul-prajitura-fara-oua-8055/


english

ingredients for the hearts :


3 eggs
3 tablespoon oil
2 tablespoon yogurt
3 tablespoon flour
1 teaspoon backing powder 
3 tablespoon ricotta  ( very dry  )

Heat the oven at 180°C
Mix the eggs with oil, yogurt, ricotta and add flour and backing powder . For the red colour add 1 tablespoon tomato concentrade ( or Alchermes )
Pour all into a pan (22*30 cm) with paper parchment and bake in the preheated oven  for 15-20 minutes

Cocoa cake  

use an  250 ml glass



1 egg (optional)
1 glass yogurt
1 glass flour 
1/2 glass cocoa powder (sugarless)
1/4 glass oil
 60 gr sugar
1 tablespoon backing powder
gratted orange rind

mix well all the liquid ingredients and add all the solid ingredients


Take the first cake and cut using an heart shape.

Pun inside the cake pan ( 24 cm diam) the paper parchement and all around the border the hearts ( point up). Pour the cocoa batter using a tablespoon and cook at 180°C preheat oven 35-40 minutes. Let it cold an turn up the cake on the plate.



Decorate


Decorate with 100 gr whipped cream and 2-3 tablespoon sugarless cocoa powder

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