lunedì 24 febbraio 2014

Finocchio nel latte nella pentola a pressione - Fenicul in lapte in oala sub presiune






finocchio
latte
sale, noce moscata

Finocchio lavato e mondato, tagliato a pezzi o fette  e cotto nella pentola a pressione con latte quanto basta solo per coprirlo e sale per 5 minuti dal fischio della pentola. 
Raffreddate la pentola, aperta e servire il finocchio con una spolverata di noce moscata.  

in romana  

 Socotiti pentru o portie :

1 fenicul
lapte gras ( nedegresat)
sare, nucsoara rasa

Feniculul se spala si curata, de data asta puteti folosi chiar si partile mai tari, foaia externa care de obicei e mai lemnoasa.

Il taiati in bucati mici sau in felii groase. 
Aruncati bucatile de fenicul in oala minune apoi varsati laptele care insa NU TREBUIE sa acopere feniculul ci sa fie pina la jumatatea acestuia si un praf de sare. Daca totusi ati ati pus mai mult lapte cind vor fi gata lasati sa mai fiarba fara capac ( dupa ce ati racit si deschis oala ) pina cind laptele evapora.( vezi poza)


Fierbeti cca 5 minute de cind a inceput sa fluiere oala .
Cind e gata adaugati un praf de nucsoara macinata, amestecati si serviti

Este o garnitura minunata dar si un fel de mincare vegetarian.