Sparanghel milanez ( cu ou )
in romana  

 Reteta traditionala la Milano, nu este o reteta dietetica (aviz amatorilor ) asa cum nu prea sunt nici alte retete din aceasta zona unde se gateste cu unt si nu cu ulei (de ex.) pregatita sub directa supraveghere si indicatiile pretioase ale jumatatii mele exact asa cum o pregatea soacra.


Se serveste ca fel principal la prinz sau cina.


ingrediente pentru 2 portii :

cca 12-14 fire de sparanghel
2 oua
unt
parmezan ras

Sparanghelul se curata, se rupe/taie partea lemnoasa a fiecarui fir si apoi daca este nevoie ( caci daca este foarte fraged nu este nevoie) se curata usor cu un cutit prin razuire partea externa. Nu exagerati caci gustul dar si mare parte dintre "calitatile" sparanghelului se gasesc exact in aceasta coaja externa.

Taiati cit de cit de aceeasi lungime firele ( partea in exces o folositi la alta retata) si le fierbeti in oala speciala in care stau in vertical sau legate in asa fel incit virfurile sa NU FIE scufundate in apa, ele fiind foarte fragede se vor coace la aburii apei in care se fierbe restul firelor.

Prajiti ouale ochiuri in unt.

Asezati pe fiecare farfurie cite 6-7 fire de sparanghel( traditional asta este numarul pentru feicare portie). Si deasupra varsati putin ( dar foarte putin) unt topit apoi oul ochi si parmezan ras ( dupa cum va place mai mult sau mai putin).

english Leggi anche /Citeste si /Read also : titlu

Nessun commento: