mercoledì 17 gennaio 2007

Cocchini - Fursecuri (bezele) din cocos


100 gr. di chiare d’uovo (circa tre uova) 
100 gr. di zucchero 
100 gr. di farina di cocco disidratata 

Mettere le chiare in un tegamino con lo zucchero a fuoco bassissimo e mescolare continuamente finché lo zucchero non si è completamente sciolto. Aggiungere il cocco mescolare bene e spegnere. Mescolare bene in modo che tutto il cocco si reidrati.
 Accendere il forno a 200° per 10 minuti mentre il cocco si reidrata. Mettere la carta da forno sulla teglia del forno e iniziare a disporre il composto con l’aiuto di un cucchiaino. Non metterli troppo vicino perché cuocendo aumentano di volume. Mettere in forno per 10/15 minuti, appena prendono colore togliere

in romana:

100 gr albus de ou ( cca 3 oua ) 
100 gr zahar tos 
100 gr cocos dezhidratat 

Se cintaresc mai intii albusele apoi in functie de cantitatea lor ( caci ouale pot fii mai mari sau mai mici ) se vor adauga si restul ingredientelor in cantitate egala . Albusul cu zaharul se amesteca intr-o cratita pe flacara d la aragaz la minim, se amesteca pina cind zaharul se va topi in albus. Se adauga cocosul si se da cratita de pe foc. Se amesteca bine de tot.Va rezulta o compozitie cremoasa. Se incalzeste cuptorul la 200° C, adica usor peste mediu . Se pune in tava hirtie de copt si se aseaza cu lingurita movilitze de compozitie . Nu inghesuite caci mai cresc putin in tava . Mie mi-au iesit 2 tavi. Se da tava la cuptor pt 10 minute circa cau mai exact pina cind se rumenesc. O data coapte dulciurile se ridica cu grija de pe hirtie ( vor fi usor lipite, dar se dezlipesc fara sa se rupa ) si sa fiti atenti caci atita vreme cit sunt calzi sunt crocanti pe afara si moi in mijloc. Cind se racesc se intaresc ca niste biscuiti .