100 gr. di chiare d’uovo (circa tre uova)
100 gr. di zucchero
100 gr. di farina di cocco disidratata
Mettere le chiare in un tegamino con lo zucchero a fuoco bassissimo e mescolare continuamente finché lo zucchero non si è completamente sciolto. Aggiungere il cocco mescolare bene e spegnere. Mescolare bene in modo che tutto il cocco si reidrati.
Accendere il forno a 200° per 10 minuti mentre il cocco si reidrata. Mettere la carta da forno sulla teglia del forno e iniziare a disporre il composto con l’aiuto di un cucchiaino. Non metterli troppo vicino perché cuocendo aumentano di volume. Mettere in forno per 10/15 minuti, appena prendono colore togliere
in romana:
100 gr albus de ou ( cca 3 oua )
100 gr zahar tos
100 gr cocos dezhidratat
Se cintaresc mai intii albusele apoi in functie de cantitatea lor ( caci ouale pot fii mai mari sau mai mici ) se vor adauga si restul ingredientelor in cantitate egala . Albusul cu zaharul se amesteca intr-o cratita pe flacara d la aragaz la minim, se amesteca pina cind zaharul se va topi in albus. Se adauga cocosul si se da cratita de pe foc. Se amesteca bine de tot.Va rezulta o compozitie cremoasa. Se incalzeste cuptorul la 200° C, adica usor peste mediu . Se pune in tava hirtie de copt si se aseaza cu lingurita movilitze de compozitie . Nu inghesuite caci mai cresc putin in tava . Mie mi-au iesit 2 tavi. Se da tava la cuptor pt 10 minute circa cau mai exact pina cind se rumenesc. O data coapte dulciurile se ridica cu grija de pe hirtie ( vor fi usor lipite, dar se dezlipesc fara sa se rupa ) si sa fiti atenti caci atita vreme cit sunt calzi sunt crocanti pe afara si moi in mijloc. Cind se racesc se intaresc ca niste biscuiti .