10 sardine
2 patate
olio
sare, rosmarino, aglio, sugo di limone
le dardine pulite e aperte" a libro"
le patate tagliate a fette sottile
l'olio aromatizato con sale, rosmarino, aglio e limone
mettiamo sulla carta da forno nella teglia pe patate sopra le sardine e l'olio aromatizato
inforniamo per 15-20 minuti
in romana :
2 portii:
10 sardine
2 cartofi
ulei
sare, rozmarin, usturoi, zeama de lamiie
Sardinele se curata de solzi, se taie capul si se scoate sira spinarii impreuna cu toate oasele incepind de la coada spre cap, se trage sira spinarii cu 2 degete cu grija sa nu se rupa in 2 pestele. Se pun curatate si spalate in castron cu putin ulei si zeama de lamiie. In timpul asta se incalzeste cuptorul, se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Cartofii spalati se pun intr-un castronel si peste ei se toarna putin ulei aromatizat cu : sare, un catel de usturoi taiat si o crenguta de rozmarin ...Eu nu am pus usturoi. Se amesteca bine cartofii sa prinda gust de la ulei. Pe tava de la cuptor, peste hirtie de copt se aseaza in forma de petale de floare feliile de cartof iar peste ele sardinele . Se pot acoperi cu un alt strat de cartofi ( eu nu le-am acoperit). Se da tava la cuptor la foc mare pt 15-20 minute maxim ( timpul depinde de cantitatea din tava ) dupa 10 minute verificati daca sunt cartofii copti si nu lasati prea mult ca sa nu se usuce pestele prea tare . Se poate face si cu hamsii sau cu fileuri din pestele preferat taiate mai mici .