gennaio 17, 2007

Sardine su un letto di patate - Sardine pe "pat" de cartofi



Ingredienti:

  • 10 sardine

  • 2 patate

  • olio

  • sale, rosmarino, aglio

  • succo di limone

Pulire le sardine e aprirle “a libro”.
Tagliare le patate a fette sottili.
Preparare un olio aromatizzato mescolando: olio, sale, rosmarino, aglio e succo di limone.

Disporre nella teglia rivestita con carta da forno uno strato di patate, poi sopra le sardine e infine l’olio aromatizzato.

Infornare per 15–20 minuti.


in romana :

Ingrediente:

  • 10 sardine

  • 2 cartofi

  • ulei

  • sare, rozmarin, usturoi

  • suc de lămâie

Curățăm sardinele și le deschidem „ca o carte”.
Tăiem cartofii felii subțiri.
Pregătim un ulei aromatizat amestecând: ulei, sare, rozmarin, usturoi și suc de lămâie.

Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt punem un strat de cartofi, apoi sardinele deasupra, iar peste ele turnăm uleiul aromatizat.

Coacem 15–20 de minute.


english


Ingredients:

  • 10 sardines

  • 2 potatoes

  • oil

  • salt, rosemary, garlic

  • lemon juice

Clean the sardines and open them “like a book”.
Slice the potatoes thinly.
Prepare a flavored oil by mixing: oil, salt, rosemary, garlic, and lemon juice.

On a baking tray lined with parchment paper, place a layer of potatoes, then the sardines on top, and drizzle with the flavored oil.

Bake for 15–20 minutes.