


Ho fatto bollire patate tagliate, carote e alcune foglie di cicoria. Quando erano quasi cotte, ho aggiunto anche le zucchine tagliate a cubetti. Ho scolato tutto in un colino e lasciato scolare bene l’acqua, così le verdure si raffreddano.
Dopo che si sono raffreddate, frulliamo tutto con il mixer a immersione o con il robot da cucina: si ottiene una crema alla quale, se risulta troppo morbida, possiamo aggiungere un po’ di pangrattato o un po’ di farina. Se le verdure sono ben scolate, non dovrebbe essere troppo cremosa.
Formiamo delle specie di cotolette, le passiamo nel pangrattato e le friggiamo (se le preferite fritte) oppure le cuociamo in forno, su una teglia, nel forno ben caldo a temperatura alta.
in romana:
Am fiert cartofii tăiați, morcovii și câteva frunze de cicoare. Când toate erau aproape fierte, am adăugat și dovleceii tăiați cuburi. Am scurs totul într-o strecurătoare și am lăsat să se elimine bine apa, timp în care legumele se răcesc.
După ce s-au răcit, le mixăm cu mixerul vertical sau în robot; va rezulta o cremă în care, dacă este prea moale, putem adăuga puțin pesmet sau puțină făină. Dacă legumele sunt scurse foarte bine, nu ar trebui să fie prea cremoase.
Formăm șnițele din compoziție, le trecem prin pesmet și le prăjim (dacă vă plac prăjite) sau le coacem în tavă, în cuptorul bine încins, la temperatură mare.
După ce s-au răcit, le mixăm cu mixerul vertical sau în robot; va rezulta o cremă în care, dacă este prea moale, putem adăuga puțin pesmet sau puțină făină. Dacă legumele sunt scurse foarte bine, nu ar trebui să fie prea cremoase.
Formăm șnițele din compoziție, le trecem prin pesmet și le prăjim (dacă vă plac prăjite) sau le coacem în tavă, în cuptorul bine încins, la temperatură mare.
english
I boiled diced potatoes, carrots, and a few chicory leaves. When they were almost cooked, I added diced zucchini. I drained everything in a colander and let all the water drip out, which also helps the vegetables cool down.
Once cooled, blend the vegetables with an immersion blender or food processor; you will get a purée. If the mixture is too soft, add a little breadcrumbs or a bit of flour. If the vegetables were drained well, it shouldn't turn out too creamy.
Shape the mixture into patties, coat them in breadcrumbs, and either fry them (if you prefer) or bake them on a tray in a preheated oven at a high temperature.
Once cooled, blend the vegetables with an immersion blender or food processor; you will get a purée. If the mixture is too soft, add a little breadcrumbs or a bit of flour. If the vegetables were drained well, it shouldn't turn out too creamy.
Shape the mixture into patties, coat them in breadcrumbs, and either fry them (if you prefer) or bake them on a tray in a preheated oven at a high temperature.