venerdì 23 febbraio 2007

Impanata di verdure - Snitele de legume (de post)





carote, patate, cicoria , zucchine tutte lessate e sminuzzate con il blender o il frullatore, facciamo delle polpette più grosse, infarinate o le passiamo nel pangrattato. Adagiate nella teglia con la carta da forno e infornate a 220°

in romana:


Am fiert cartofi taiati, morcovi si niste frunze de cicoare, cind toate erau fierte aproape gata am adaugat si dovlecei taiati cuburi . Am scurs in strecuratoare si am lasat sa se duca toata apa  tocmai bine ca se si racesc. Dupa ce se racesc mixate cu mixerul vertical sau in robot  o sa rezulte o crema, in care adaugam daca e prea moale putin pesmet sau putina faina. Dar daca se scurg bine de tot nu ar trebui sa fie prea cremoase. Se formeaza ca niste snitele care se trec prin pesmet si se prajesc daca asa va plac sau se coc in tava la cuptorul incalzit si dat la temperatura mare