mercoledì 22 giugno 2011

Ciocolata de casa - Tavoletta di cioccolata fatta in casa - Homemade choccolate



ingredienti :


200 gr. burro
50 ml acqua,
200 gr zucchero,
100 gr. latte in polvere,
2 cucchiai cacao ( non zuccherata )
gherigli di noci

burro per imburrare la teglia

Prepariamo un sciroppo con acqua e zucchero. Più il sciroppo è denso la cioccolata sarà più dura e se il sciroppo e meno denso la cioccolata sarà più elastica.
Io ho fatto bollire il sciroppo soltanto quanto basta per sciogliere lo zucchero perfettamente.

Mescoliamo il latte in polvere con cacao e setacciamo .
E versiamo la polvere di latte e cacao nella pentola con il sciroppo, mescolate per bene e aggiungete il burro sciolto e raffreddato. Continuate a mescolare fino ad ottenere un composto omogeneo.

In una teglia imburrata versate il composto e aggiungete i gherigli di noci e spingeteli con il dito nella cioccolata ( scaldate i gherigli di noci nel forno in una teglia a fuoco basso e poi spelate la pellicina che li copre). Volendo potete aggiungere i gherigli di noci nel impasto .

Lasciate raffreddare la teglia con la cioccolata in un posto fresco o nel frigo un ora o 30 minuti e disegnate con un coltello i quadrati /  i cubetti e dopo  alcune ore o una  notte ( ancora meglio) .tagliate e servite.

in romana

ingrediente :

200 gr. unt
50 ml apa,
200 gr zahar,
100 gr. lapte praf,
2 linguri de cacao
nuci
unt pentru uns tava

Facem un sirop di zahar si apa, il fierbem cit vrem, dupa cit de legat / gros sau nu va fi siropul vom obtine o ciocolata elastica sau mai dura care se va farimita la taiere . Eu am fiert siropul numai cit sa se topeasca zaharul si a iesit o ciocolata nu foarte dura, usor elastica .
Amestecam laptele praf cu cacaoa si trecem amestecul prin sita ca sa nu aiba cocoloase.
Adaugam in siropul de zahar si apa amestecul de lapte si cacao si amestecam bine cu lingura de lemn , pe focul mic, varsam si untul topit si racit si amestecam pina cind se combina bine toate ingredientele.
Intr-o tava de sticla sau de metal uns acu unt varsam compozitia si asezam deasupra bucatile de miez de nuca apasind cu degetul daca vrem sa fie nucile mai in inetriorul ciocolatei ( miezul de nuca il punem in cuptor la temperatura mica si il lasam sa se coaca putin apoi cu mina indepartam pojghita de pe el ). Cine vrea poate sa adauge nucile in amesteca si sa verse totul in tava .
Lasam la rece ( frigider ) intii o ora sau 30 minute apoi trasam cu cutitul bucatile pe care le vom taia si apoi lasam in frigider  2-3 ore  sau o noapte intreaga ( de preferat) ca sa se intareasca perfect. Apoi taiem bucati si servim.

english

ingredients:

200 gr. butter
50 ml water
200 gr sugar
100 gr. milk powder
2 tablespoons cocoa
nuts
butter for greased the pan


Boil the water with sugar to obtain a syrup, the consistere of the syrup tell us how the chocolate become : a light syrup - an elastic chocolate; or when you take a teaspoonful of syrup from the bowl and drop it into another bowl with cold water, it forms a soft ball which can be shaped up with the tip of your fingers - obtain a hard chocolate ).
Mix the milk powder with cocoa and sieve it.
Add this mix in the syrup and the melt butter and mix very well until obtain a thick paste.
Grease a pan with butter and spread the chocolate in, add the chopped nuts and push them inside the chocolate with your finger or you may mix the chopped nuts in the chocolate.
After half hour make the square shapes with a knife.
Keep it in the refrigerator for 1-2 hours or all the night long. Cut it and serve.