sabato 11 giugno 2011

Orecchiette con fagioli e zucchine - Orecchiete with beans and zucchini - Orecchiete cu fasole boabe si dovlecel



per 2:

230 gr fagioli borlotti lessati
2 zucchine e mezzo
160 gr orecchiette
olio, sale, uno spicchio d'aglio
Lavate la zucchina e tagliatela a fette, fatela friggere in olio con uno spicchio d'aglio intero.
Cocete le orecchiette in acqua salata, scolate e amalgamate con fagioli borlotti ( già cotti ) e le zucchine.
Servite con o senza pecorino grattugiato.



in romana

per 2:

230 gr fasole boabe fiarta
2 zucchine/dovlecei si jumatate
160 gr orecchiete( paste mici )
ulei, salre, un catel de usturoi


Spalati dovlceii si ii tiati in felii, le prajiti cu putin ulei si un catel de ustuuroi intreg si doar putin strivit cu lama cutitului,
Fierbeti pastele in apa sarata, atitea minute cit scrie pe ambalajul lor ca sa rezulte al dente , le curgeti si le varsati in tigaia cu dovleceii, Aruncati usturoiul si adaugati fasolea fiarta , scursa si spalata de apa in care a fost conservata ( daca e din conserva).
Serviti cu sau fara brinza pecorino ( parmezan sau alt cascaval ) ras .

english

230 g boiled beans
2 zucchini and a half
160 gr orecchiette pasta
oil, salt, a clove of garlic

Wash zucchini and cut into slices, fry it in 1 tablespoon oil with a clove of garlic.
Boil the pasta in salted water, drain it and pour in the pan with the zucchini. Remove the garlic from the pan. Add the beans (already cooked).

Serve with or without grated cheese ( Parmiggiano, Grana).