gennaio 17, 2013

Couscous con broccoli, pinoli e uvetta - Couscous cu Brocoli, Seminte de Pin si Stafide - Cous cous with broccoli, pine nuts and raisins



200 gr couscous 
200 ml brodo vegetale o l'acqua di cottura dei broccoli ( o quanto serve secondo il couscous che usate)
1 cucchiaino di burro o olio 

2 broccoli
1 manciata di uvetta sultanina
2 cucchiai pinoli
1 cucchiaio olio
1 dente di aglio
sale e peperoncino


Broccoli lavati, puliti e ricavate solo le cime le facciamo bollire al dente in acqua salata.

Preparate il couscous secondo le istruzioni che trovate sulla confezione, sulla mia era scritto 200 couscous con 200 ml liquido, ho usato l'acqua di cottura  bollente e ho aggiunto il burro. Lasciate che si assorbe e sgranate con una forchetta.

In una padella senza nessun grasso fate scaldare i pinoli. Adesso aggiungete olio, le cime di broccoli, l'uvetta ammollata e strizzata, peperoncino e sale e fate cuocere un paio di minuti. 

Mescolate i broccoli con il couscous e servite tiepido



in romana  


Ingrediente :

200 gr coucous prefiert
200 ml supa vegetala sau apa in care au fiert brocoli
1 lingurita de unt sau ulei

2 brocoli
1 pumn de stafide
2 linguri seminte de pin
1 lingura de ulei
1 catel de usturoi
ardei iute si sare


Punem brocoli la fiert in apa cu sare sau la aburi .
Cind sunt gata ii scoatem si ii lasam la racit ( scurgem de apa ).

Intre timp pregatim cous cousul dupa reteta de pe cutie daca este din cel prefiert  urmati instructiunile de pe punga. In cazul celui folosit de mine : am pus cous cous-ul intr-o cratita fara grasimi si l-am amestecat putin pe foc pana s-a colorat putin, am adaugat cantitatea de apa in care au fiert brocoli ( fierbinte) peste cous cous impreuna cu untul si am amestecat cu furculita, Cind s-a incorporat bine am pus capac si am lasat acoperit in timp ce pregateam restul ingredientelor.

Intr-o tigaie fara ulei punem semintele de pin si lasam 1 minut, amestecam mereu, trebuie doar ca semintele sa se aureasca usor, nu sa se arda sau prahjeasca. Aceasta operatiune le intensifica gustul si aroma.

In aceeasi tigaie adaugam putin ulei, un catel de usturoi intreg si putin ardei iute daca vreti .
Adaugati brocoli fierti, semintele de pin din farfurie si stafidele inmuiate in apa si scurse bine in pumn.
Amestecati bine pe foc citeva minute ( 1-2 ) si adaugati sare .

Uniti brocoli pregatiti in acest fel cu cous cous-ul intr-un castron si amestecati foarte bine. Serviti caldut.

english

200 g couscous, 200 ml vegetable broth or the broccoli cooking water (or as needed according to the couscous you use), 1 teaspoon butter or oil, 2 broccoli heads, a handful of sultana raisins, 2 tablespoons pine nuts, 1 tablespoon oil, 1 garlic clove, salt and chili pepper. 

Wash and clean the broccoli, using only the florets, and boil them in salted water until al dente. Prepare the couscous according to the instructions on the package; mine required 200 g couscous and 200 ml hot liquid, so I used the boiling broccoli water and added the butter. Let it absorb and fluff it with a fork. In a pan without any fat, lightly toast the pine nuts. Then add the oil, the broccoli florets, the soaked and squeezed raisins, chili pepper and salt, and cook for a couple of minutes. Mix the broccoli with the couscous and serve warm.