ingredienti:
2 uova
1 kg mele
200 gr farina
50 gr burro ( + per la teglia e per aggiungere sopra qualche fiocchetto)
80 gr zucchero + 2 cucchiai per spolverare sopra
12 gr lievito per dolci
pangrattato
buccia grattugiata di limone
latte quanto basta ( non più di 1/2 bicchiere)
Preparate le mele, lavate, sbucciate e tolto il torsolo, tagliate in 4 e ogni pezzo in 3 pezzi piccoli.
Mescolare uova con zucchero e burro. Aggiungere la farina con il lievito per dolci e la buccia di limone. Se serve aggiungiamo anche il latte, a cucchiaiate solo quanto basta per ottenere un impasto morbido ma non troppo liquido
Imburrate la teglia e spolverate pangrattato. Versate prima l'impasto e sopra le mele a pezzettini, adagiate qualche ciuffetto di burro qua e là sulle mele e spolverate con 2 cucchiai di zucchero semolato.
Infornate a 200°C nel forno già caldo per 45 minuti
in romana
Asta este reteta din cartea de bucate a soacrei mele cu modificarile ei scrise frumos
cu creionul pe margine.
Ingrediente :
2 oua
1 kg de mere
200 gr faina de prajituri
50 gr unt + inca citeva cubulete mici +untul pentru uns tava
80 gr zahar + citeva linguri de presarat pe prajitura
12 gr praf de copt
pesmet
coaja rasa de la o lamiie biologica
lapte cit este nevoie ( citeva linguri maxim 1/2 de pahar )
tava este cea rotunda cu diametrul de 30 cm
Spalam merele si le taiem in sferturi, scoatem si aruncam cotorul si evident cutiuta cu seminte si apoi taiem fiecare sfert in alte 3 bucati.
Frecam ouale spuma cu cele 80 gr de zahar, apoi adaugam untul (50 gr) topit si racit, coaja rasa de lamiie si faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam laptele cu lingura in timp ce amestecam, trebuie sa obtinem un aluat moale dar nu prea lichid, ca orice aluat de chec.
Ungem tava cu putin unt la temperatura camerei si presaram pesmet, varsam aluatul si il intindem bine sa fie uniform in tava, adaugam peste aluat cuburile de mere in asa fel incit sa acopere tot aluatul. Asezati mici bucatele de unt ici si colo peste mere ( putin) si presarati zahar tos ( vreo 2 linguri) peste mere .
Coaceti la 200°C in cuptorul gata incalzit cca 45 minute .
Ingrediente :
2 oua
1 kg de mere
200 gr faina de prajituri
50 gr unt + inca citeva cubulete mici +untul pentru uns tava
80 gr zahar + citeva linguri de presarat pe prajitura
12 gr praf de copt
pesmet
coaja rasa de la o lamiie biologica
lapte cit este nevoie ( citeva linguri maxim 1/2 de pahar )
tava este cea rotunda cu diametrul de 30 cm
Spalam merele si le taiem in sferturi, scoatem si aruncam cotorul si evident cutiuta cu seminte si apoi taiem fiecare sfert in alte 3 bucati.
Frecam ouale spuma cu cele 80 gr de zahar, apoi adaugam untul (50 gr) topit si racit, coaja rasa de lamiie si faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam laptele cu lingura in timp ce amestecam, trebuie sa obtinem un aluat moale dar nu prea lichid, ca orice aluat de chec.
Ungem tava cu putin unt la temperatura camerei si presaram pesmet, varsam aluatul si il intindem bine sa fie uniform in tava, adaugam peste aluat cuburile de mere in asa fel incit sa acopere tot aluatul. Asezati mici bucatele de unt ici si colo peste mere ( putin) si presarati zahar tos ( vreo 2 linguri) peste mere .
Coaceti la 200°C in cuptorul gata incalzit cca 45 minute .