aprile 09, 2013

Pasta, prezzemolo e limone - Paste cu patrunjel si lamiie - Parsley and lemon pasta WHB#379




Ingrediente :

200 gr pasta (corta)
una manciata do prezzemolo fresco tritato
succo di 1 limone grande
2 cucchiai olio extravergine di oliva
sale, pepe (facoltativo)
pecorino romano grattugiato

Mettete a bollire la pasta in acqua salata;
Frattempo lavate e tagliate con la mezzaluna il prezzemolo e mescolate in una ciotola il succo del limone con l'olio (con la forchetta). Aggiungete il prezzemolo e mescolate con la pasta cotta al dente e scolata.
Aggiungete del pecorino romano grattugiato e volendo anche pepe macinato fresco.



in romana

ingrediente :

200 gr paste ( eu am folosit scurte dar merg foarte bine si spaghete)
1 legatura de patrunjel proaspat
sucul de la o lamiie mare
2 linguri de ulei de masline extravirgin
sale, piper ( optional)
Pecorino romano ras

Fierbem pastele al dente sin apa sarata si le scurgem cind sunt gata.
Tocam patrunjelul foarte fin si amestecam intr-un castron cu  zeama de lamiie si uleiul batute cu o furculita. Varsam peste pastele scurse amestecul acesta si adaugam coaja rasa de la lamiie, piper daca va place si pecorino ras .



english

Ingredients :
200 gr pasta (I used short pasta but it is ok also with spaghetti)
fresh parsley
juice from 1 big lemon and lemon zest
2 tablespoon extravergine olive oil
salt, pepper (optional)
pecorino romano grated

Boil pasta in salted water until al dente .
Drain the pasta and add  the parsley (wash and cut), mix lemon juice and olive oil and lemon zest. Add salt and optional ground pepper, grated Pecorino romano

  

 Each week a different blogger put together the recipes, post, submissions and it's been a great pleasure for me to host this edition (8-14 april) of Weekend Herb Blogging . Weekend Herb Blogging it's a blog event founded by Kalyn of Kalyn's Kitchen and managed by Haalo of Cook (almost) Anything.