mercoledì 24 aprile 2013

Torta con frutta e crosta sbriciolata - Prajitura cu fructe si crusta crocanta





ingredienti per una teglia da 30 cm *23 cm 

Impasto (I)

110 gr burro morbido
200 gr zucchero 
300 gr farina 00
1 bustina lievito per dolci
2 uova
150 ml latte  

per la crosta croccante (II) 

100 gr farina 00
60 gr zucchero
150 gr burro

 frutta fresca ( fragole, ciliegie etc) 
 
Per il primo impasto ( I) con il frullatore mescolate zucchero con le uova  fino quando lo zucchero non si sente più, aggiungiamo il burro morbido, continuammo a frullare e alla fine il latte  
Nel composto liquido cremoso versiamo la farina insieme al lievito e amalgamiamo per bene con un cucchiaio.

 Prepariamo la crosta croccante (II) mescolando zucchero con burro e farina come per la sbrissolona un impasto di briciole.

Versate nella teglia unta e infarinata o con la carta da forno il primo impasto, sopra adagiate la frutta fresca lavata e asciugata e sopra la frutta l'impasto sbriciolato  

 Infornate nel forno già caldo a 190°C per 35-40 minuti o quanto basta secondo il vostro forno

in romana  
 ingrediente :

110 gr unt moale
200 gr zahar
300 gr faina alba de prajituri
2 linguri praf de copt
2 oua
150 ml lapte

pentru crusta crocanta ( II ):
100 gr faina
60 gr zahar
150 gr unt

fructe : eu am avut putini capsuni deci am pus in tava 2/3 capsuni si 1/3 visine pentru prajituri (de la borcan de anul trecut)

-amestecam ouale cu zaharul pana se umfla si devine spumos, adaugam untul si mai mixam pina se incorporeaza bine, apoi varsam laptele si amestecam iar bine de tot
-acum adaugam faina trecuta prin ciur si apoi amestecata cu praful de copt si amestecam totul cu o lingura

punem in tava hirtia de copt pe care mai intii am umezit-o apoi am strins-o in pumn sa sa elimine apa in exces si am sters-o cu o cirpa /stergar de bucatarie , in felul asta se aseaza perfect in taca oricare ar fi forma acesteia

- varsam compozitia de mai sus in tava cu hirtia de copt si asezam deasupra fructele.

- separat amestecam faina cu zaharul si untul pina obtinem un aluat (II) nisipos ,bucatele de aluat, nu trebuie framintat

- peste tava cu aluatul si fructele presaram acest aluat II care se va transforma in crusta crocanta

coacem in cuptorul deja incalzit la 190°C pentru cca 35-40 min pentru o tava de dimensiunea 30*23 cm

nota: daca folositi zahar brun pentru crusta efectul optic va fi mai mare