aprile 24, 2013

Torta con frutta e crosta sbriciolata - Prajitura cu fructe si crusta crocanta - Cake with Fruit and Crunchy Crust





ingredienti per una teglia da 30 cm *23 cm 

Impasto (I)

110 gr burro morbido
200 gr zucchero 
300 gr farina 00
1 bustina lievito per dolci
2 uova
150 ml latte  

per la crosta croccante (II) 

100 gr farina 00
60 gr zucchero
150 gr burro

 frutta fresca ( fragole, ciliegie etc) 
 
Per il primo impasto ( I) con il frullatore mescolate zucchero con le uova  fino quando lo zucchero non si sente più, aggiungiamo il burro morbido, continuammo a frullare e alla fine il latte  
Nel composto liquido cremoso versiamo la farina insieme al lievito e amalgamiamo per bene con un cucchiaio.

 Prepariamo la crosta croccante (II) mescolando zucchero con burro e farina come per la sbrissolona un impasto di briciole.

Versate nella teglia unta e infarinata o con la carta da forno il primo impasto, sopra adagiate la frutta fresca lavata e asciugata e sopra la frutta l'impasto sbriciolato  

 Infornate nel forno già caldo a 190°C per 35-40 minuti o quanto basta secondo il vostro forno

in romana  
 ingrediente :

110 gr unt moale
200 gr zahar
300 gr faina alba de prajituri
2 linguri praf de copt
2 oua
150 ml lapte

pentru crusta crocanta ( II ):
100 gr faina
60 gr zahar
150 gr unt

fructe : eu am avut putini capsuni deci am pus in tava 2/3 capsuni si 1/3 visine pentru prajituri (de la borcan de anul trecut)

-amestecam ouale cu zaharul pana se umfla si devine spumos, adaugam untul si mai mixam pina se incorporeaza bine, apoi varsam laptele si amestecam iar bine de tot
-acum adaugam faina trecuta prin ciur si apoi amestecata cu praful de copt si amestecam totul cu o lingura

punem in tava hirtia de copt pe care mai intii am umezit-o apoi am strins-o in pumn sa sa elimine apa in exces si am sters-o cu o cirpa /stergar de bucatarie , in felul asta se aseaza perfect in taca oricare ar fi forma acesteia

- varsam compozitia de mai sus in tava cu hirtia de copt si asezam deasupra fructele.

- separat amestecam faina cu zaharul si untul pina obtinem un aluat (II) nisipos ,bucatele de aluat, nu trebuie framintat

- peste tava cu aluatul si fructele presaram acest aluat II care se va transforma in crusta crocanta

coacem in cuptorul deja incalzit la 190°C pentru cca 35-40 min pentru o tava de dimensiunea 30*23 cm

nota: daca folositi zahar brun pentru crusta efectul optic va fi mai mare

english

Ingredients for a 30 × 23 cm baking pan: 

Dough (I): 110 g soft butter, 200 g sugar, 300 g all-purpose flour, 1 packet baking powder, 2 eggs, 150 ml milk. 

For the crunchy topping (II): 100 g all-purpose flour, 60 g sugar, 150 g butter.

 Fresh fruit (strawberries, cherries, etc.).

 For the first dough (I), beat the sugar with the eggs until the sugar is no longer grainy, then add the soft butter, continue mixing and finally add the milk. Into the creamy liquid mixture add the flour together with the baking powder and mix well with a spoon. 

Prepare the crunchy topping (II) by mixing the sugar with the butter and flour, as for a crumble, until you get a crumbly dough. 

Pour the first dough into a greased and floured pan or one lined with baking paper, arrange the washed and dried fresh fruit on top, and over the fruit sprinkle the crumbly topping. 

Bake in the preheated oven at 190°C for 35–40 minutes or as needed depending on your oven.