ingredienti per una teglia da 30 cm *23 cm
Impasto (I)
110 gr burro morbido
200 gr zucchero
300 gr farina 00
1 bustina lievito per dolci
2 uova
150 ml latte
per la crosta croccante (II)
100 gr farina 00
60 gr zucchero
150 gr burro
frutta fresca ( fragole, ciliegie etc)
Per il primo impasto ( I) con il frullatore mescolate zucchero con le uova fino quando lo zucchero non si sente più, aggiungiamo il burro morbido, continuammo a frullare e alla fine il latte
Nel composto liquido cremoso versiamo la farina insieme al lievito e amalgamiamo per bene con un cucchiaio.
Prepariamo la crosta croccante (II) mescolando zucchero con burro e farina come per la sbrissolona un impasto di briciole.
Versate nella teglia unta e infarinata o con la carta da forno il primo impasto, sopra adagiate la frutta fresca lavata e asciugata e sopra la frutta l'impasto sbriciolato
Infornate nel forno già caldo a 190°C per 35-40 minuti o quanto basta secondo il vostro forno
in romana
ingrediente :
110 gr unt moale
200 gr zahar
300 gr faina alba de prajituri
2 linguri praf de copt
2 oua
150 ml lapte
pentru crusta crocanta ( II ):
100 gr faina
60 gr zahar
150 gr unt
fructe : eu am avut putini capsuni deci am pus in tava 2/3 capsuni si 1/3 visine pentru prajituri (de la borcan de anul trecut)
-amestecam ouale cu zaharul pana se umfla si devine spumos, adaugam untul si mai mixam pina se incorporeaza bine, apoi varsam laptele si amestecam iar bine de tot
-acum adaugam faina trecuta prin ciur si apoi amestecata cu praful de copt si amestecam totul cu o lingura
punem in tava hirtia de copt pe care mai intii am umezit-o apoi am strins-o in pumn sa sa elimine apa in exces si am sters-o cu o cirpa /stergar de bucatarie , in felul asta se aseaza perfect in taca oricare ar fi forma acesteia
- varsam compozitia de mai sus in tava cu hirtia de copt si asezam deasupra fructele.
- separat amestecam faina cu zaharul si untul pina obtinem un aluat (II) nisipos ,bucatele de aluat, nu trebuie framintat
- peste tava cu aluatul si fructele presaram acest aluat II care se va transforma in crusta crocanta
coacem in cuptorul deja incalzit la 190°C pentru cca 35-40 min pentru o tava de dimensiunea 30*23 cm
nota: daca folositi zahar brun pentru crusta efectul optic va fi mai mare
ingrediente :
110 gr unt moale
200 gr zahar
300 gr faina alba de prajituri
2 linguri praf de copt
2 oua
150 ml lapte
pentru crusta crocanta ( II ):
100 gr faina
60 gr zahar
150 gr unt
fructe : eu am avut putini capsuni deci am pus in tava 2/3 capsuni si 1/3 visine pentru prajituri (de la borcan de anul trecut)
-amestecam ouale cu zaharul pana se umfla si devine spumos, adaugam untul si mai mixam pina se incorporeaza bine, apoi varsam laptele si amestecam iar bine de tot
-acum adaugam faina trecuta prin ciur si apoi amestecata cu praful de copt si amestecam totul cu o lingura
punem in tava hirtia de copt pe care mai intii am umezit-o apoi am strins-o in pumn sa sa elimine apa in exces si am sters-o cu o cirpa /stergar de bucatarie , in felul asta se aseaza perfect in taca oricare ar fi forma acesteia
- varsam compozitia de mai sus in tava cu hirtia de copt si asezam deasupra fructele.
- separat amestecam faina cu zaharul si untul pina obtinem un aluat (II) nisipos ,bucatele de aluat, nu trebuie framintat
- peste tava cu aluatul si fructele presaram acest aluat II care se va transforma in crusta crocanta
coacem in cuptorul deja incalzit la 190°C pentru cca 35-40 min pentru o tava de dimensiunea 30*23 cm
nota: daca folositi zahar brun pentru crusta efectul optic va fi mai mare