gennaio 18, 2016

Mandarina cake





Ingredienti

125 gr farina 
1/2 bustina lievito per dolci
125 gr zucchero
3 uova 
5 mandarini con buccia edibile

Iniziamo a bollire in acqua i mandarini  interi, solo lavati, una volta cotti dopa 45minuti  o di piu' , scolati e frullati nel tritatutto, mescolate con il resto degli ingredienti e versate nella teglia con la carta forno ( o imburrata e infarinata).
Infornate a 180°C per 40 minuti o quanto basta 
Raffreddata e con uno stuzzicadenti facciamo molti buchini, spennelliamo la torta con una marmellata di  arance p mandarini a vostra scelta. 
O se al inizio facciamo bollire i mandarini in acqua con zucchero  questo diventa uno sciroppo buono per bagnare la torta. 

romana

Ingrediente : 125 gr faina, 1/2 plic praf de copt , 125 gr zahar, 3 oua si 5 mandarine ( cu coaja comestibila, netratata )

Se pun fructele la fiert in apa si se fierb pina cind fructele sunt foarte moi cel putin 45 min o ora

Mandarinele fierte se scot din apa si se lasa la racit apoi se pun in blender si se mixeaza foarte bine, Se varsa intr.un castron se mixeaza ouale cu zaharul spuma multe minute, adaugam crema de mandarine, faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine.
Intr-o tava ca de tort dar cu diametrul 20 cm tapetata cu hirtie de copt, punem tava la cuptorul gata incalzit la 180 °C vreo 40 min sau facem proba cu scobitoarea ..
Cind e gata , racim, scoatem din tava, ii facem multe gaurele cu scobitoarea si o ungem cu marmelada de citrice ( eu de portocale)..

english

Ingredients: 125 g flour, half a packet of baking powder, 125 g sugar, 3 eggs and 5 mandarins with edible peel.

Begin by boiling the whole mandarins, just washed, in water; once cooked after 45 minutes or longer, drain them and blend them in a food processor, then mix them with the remaining ingredients and pour everything into a baking tin lined with parchment paper or buttered and floured.
Bake at 180°C for 40 minutes or until done. Once cooled, make many little holes with a toothpick and brush the cake with orange or mandarin jam of your choice. Alternatively, if at the beginning you boil the mandarins in water with sugar, the resulting liquid becomes a syrup that is perfect for soaking the cake.