ingredienti:
per una teglia 30*38 cm
400-450 gr farina
150 gr strutto ( o 200 gr burro)
100 gr zucchero
1/2 bustina lievito per dolci
1 uovo
3 cucchiai di yogurt greco o panna acida
1 kg mele
cannella
zucchero
pangrattato
Impastate e lasciate nel frigo l'impasto fino quando preparate le mele .
Lavate, sbucciate e togliete il torsolo delle mele, grattugiate e strizzate un po' per eliminare il liquido in eccesso.
Dividete l'impasto in 2 parti, stendete la prima nella teglia imburrata, spolverate pangrattato e versate sopra a cucchiaiate e poi livellate le mele, spolverate secondo il vostro gusto cannella e zucchero sopra le mele , Coprite con l'altra sfoglia e punzecchiatela con una forchetta.
Spennellate con panna acida o yogurt o con un tuorlo sbattuto con un po' di succo delle mele
Infornate a 180°C fino quando diventa dorata
romana
ingrediente pentru o tava 30-38 cm
400-450 gr faina
150 gr untura (sau 200 gr unt)
100 gr zahar
1/2 plic de praf de copt
1 ou
3 linguri de iaurt gras sau smantana
1 kg de mere
scortisoara
zahar
pesmet
Pregatim aluatul din toate ingredientele si il lasam la frigider.
Radem merele si le scurgem in pumn dar nu exagerat.
Impartim aluatul rece in 2 parti, pe prima o intindem foaie subtire de dimensiunea tavii, o asezam in tava unsa si o presaram cu pesmet iar deasupra punem merele crude si stoarse, presaram pe ele cateva linguri de zahar si scortisoara dupa gust. Acoperim cu cealalta foaie pe care o intepem cu furculita din loc in loc.
Ungem cu iaurt sau smantana sau cu galbenus de ou amestecat cu zeama de la mere si coacem in cuptorul gata incalzit la 180°C pana cand rezulta aurie