Impasto
300 gr farina integrale
80 gr olio
1/2 cucchiaino lievito per tarte salate
2 cucchiaini aceto di mele
110-130 gr acqua quanto basta
ripieno:
3 pere sbucciate e affettate
100-150 gr Gorgonzola a cubetti
parmigiano
Impastiamo e stendiamo la sfoglia sulla teglia con carta forno, in mezzo spolveriamo parmigiano, mettiamo sopra le fette di pera e sopra di loro i cubetti di Gorgonzola e spolveriamo di nuovo di parmigiano e un filo d'olio. Ripieghiamo i bordi .
Infornata a 180°C per 30 minuti o quanto basta
romana
aluatul
300 gr faina integrala cu tarate
80 gr ulei
1/2 lingurita praf de copt
2 lingurite otet de mere
110-130 ml apa sau cat este nevoie
umplutura
3 pere curatate de coaja si taiate felii
100-150 gr branza Gorgonzola
parmezan
Framantam aluatul si il intindem foaie subtire, il punem in tava mare de la cuptor pe hartie de copt, in mijlocul lui presaram parmezan ras, aseazam feliile de pere, peste ele cuburi de Gorgonzola si peste ea din nou parmezan ras si un fir de ulei , Indoim marginile cat sa cuprinda putin umplutura si coacem la 180°C 30 minute sau cat este nevoie.