per una teglia 20x13 cm
imburrata e infarinata o coperta con della carta da forno
ingredienti :
100 gr farina di castagne
100 gr yogurt
2 uova
4 cucchiai latte condensato e zuccherato
1 cucchiaio rom
1/2 bustina lievito per dolci 8 gr
12 gr cacao amara
12 gr cacao amara
uvetta, noci
- mescolate la farina con il lievito per dolci
- mescolate i tuorli con il latte condensato, aggiungete lo yogurt
- montate a neve i albumi
- aggiungete la farina con il lievito nella ciotola con i tuorli e il resto e mescolate bene
- aggiungete gli albumi incorporando tutto dall'alto in basso
- versate tutto nella teglia e cospargete il castagnaccio con le noci, uvetta o i pinoli
- infornate nel forno già caldo a 180 °C per 25 minuti nel centro del forno, fate la prova stecchino
in romana
pentru o tava 20x13 cm
unsa cu unt si presarata cu faina sau tapetata cu hirtie de copt ( umezita la jet de apa si stoarsa bine in pumn , se intinde perfect )
ingrediente :
100 gr faina de castane
100 gr iaurt
2 oua
4 linguri lapte condensat indulcit
- mescolate la farina con il lievito per dolci
- mescolate i tuorli con il latte condensato, aggiungete lo yogurt
- montate a neve i albumi
- aggiungete la farina con il lievito nella ciotola con i tuorli e il resto e mescolate bene
- aggiungete gli albumi incorporando tutto dall'alto in basso
- versate tutto nella teglia e cospargete il castagnaccio con le noci, uvetta o i pinoli
- infornate nel forno già caldo a 180 °C per 25 minuti nel centro del forno, fate la prova stecchino
in romana
pentru o tava 20x13 cm
unsa cu unt si presarata cu faina sau tapetata cu hirtie de copt ( umezita la jet de apa si stoarsa bine in pumn , se intinde perfect )
ingrediente :
100 gr faina de castane
100 gr iaurt
2 oua
4 linguri lapte condensat indulcit
1 lingura de rom
1/2 plic praf de copt 8 gr
12 gr cacao neindulcita
stafide, nuci ( sau simburi de pin , alune sau ce preferati)
- amestecam faina cu praful de copt si trecem obligatoriu prin sita, faina de castane tinde sa formeze cocoloase daca nu o cerneti inainte de folosire
- separam galbenusurile de albusuri si batem spuma albusurile pe care le vom tine separat
- amestecam ingredientele lichide: galbenusurile le mixam intr-un castron cu laptele condensat apoi adaugam iaurtul
- adaugam faina cu praful de copt in castronul cu ingredientele lichide si amestecam bine cu mixerul pina cind rezulta o compozitie cremoasa
- adaugam albusele batute spuma si cu o paleta sau o lingura le incorporam amestecind vertical .
- turnam compozitia in tava tapetata si presaram nucile, stafidele (alune, seminte de pin etc) deasupra
- coacem in cuptorul gata incalzit la180 °C pentru 25 minute in centrul cuptorului , faceti insa proba cu scobitoarea inainte de a scoate tava din cuptor. ( introduceti o scobitoare in centrul prajiturii, scobitoarea cu care intepati aluatul trebuie sa rezulte uscata )
* eu am folosit praf de copt aromatizat cu vanilie; daca folositi esenta de vanilie o adaugati in compozitia lichida sau daca folositi zahar vanilat il amestecati cu cantitatea de zahar
english
oven pan 20x13 cm
butter and flour or oven paper for the pan
ingredienti :
100 gr chestnut flour
100 gr yogurt
2 eggs
4 tablespoon condensed milk
12 gr cocoa
stafide, nuci ( sau simburi de pin , alune sau ce preferati)
- amestecam faina cu praful de copt si trecem obligatoriu prin sita, faina de castane tinde sa formeze cocoloase daca nu o cerneti inainte de folosire
- separam galbenusurile de albusuri si batem spuma albusurile pe care le vom tine separat
- amestecam ingredientele lichide: galbenusurile le mixam intr-un castron cu laptele condensat apoi adaugam iaurtul
- adaugam faina cu praful de copt in castronul cu ingredientele lichide si amestecam bine cu mixerul pina cind rezulta o compozitie cremoasa
- adaugam albusele batute spuma si cu o paleta sau o lingura le incorporam amestecind vertical .
- turnam compozitia in tava tapetata si presaram nucile, stafidele (alune, seminte de pin etc) deasupra
- coacem in cuptorul gata incalzit la180 °C pentru 25 minute in centrul cuptorului , faceti insa proba cu scobitoarea inainte de a scoate tava din cuptor. ( introduceti o scobitoare in centrul prajiturii, scobitoarea cu care intepati aluatul trebuie sa rezulte uscata )
* eu am folosit praf de copt aromatizat cu vanilie; daca folositi esenta de vanilie o adaugati in compozitia lichida sau daca folositi zahar vanilat il amestecati cu cantitatea de zahar
english
oven pan 20x13 cm
butter and flour or oven paper for the pan
ingredienti :
100 gr chestnut flour
100 gr yogurt
2 eggs
4 tablespoon condensed milk
12 gr cocoa
1 tablespoon rum
raisins, walnuts ( or pine nuts)
8 gr backing powder
- mix chestnut flour with backing powder
- mix yolk with condensed milk and add yogurt
- whip the egg whites until foamy
- add chestnut flour with the backing powder to the yolk, condensed milk and yogurt batter and mix well
- add also the white eggs and fold until incorporate
- pour the batter in the oven pan and sprinkle the nuts, raisins over the top of the batter
- bake in the already warm oven at 180 °C for 25 minutes
raisins, walnuts ( or pine nuts)
8 gr backing powder
- mix chestnut flour with backing powder
- mix yolk with condensed milk and add yogurt
- whip the egg whites until foamy
- add chestnut flour with the backing powder to the yolk, condensed milk and yogurt batter and mix well
- add also the white eggs and fold until incorporate
- pour the batter in the oven pan and sprinkle the nuts, raisins over the top of the batter
- bake in the already warm oven at 180 °C for 25 minutes