polpa di zucca cruda e grattugiata
230 gr farina 00
70 gr cacao non zuccherata
70 ml olio
70 gr zucchero
200 ml latte ( vegetale)
1 bustina di lievito per dolci
100 gr +50 gr gherigli di noci macinate
un pizzico di sale
vaniglia
2-3 cm radice di zenzero grattugiata
3 baccelli di cardamomo
1 cucchiaino di cannella macinata
Grattugiate la zucca e la mettete a scolarla in un setaccio mentre frulliamo lo zucchero con l'olio e il latte ( vegetale). Aggiungete la zucca scolata, la farina, cacao, il lievito, 100 gr di noci e tutte le spezie (fate uscire i semi da i baccelli di cardamomo che pestate in un mortaio ).
Versate in una teglia con carta forno ( inumidita e strizzata ) e cuocete a 180°C 30-45 minuti o quanto basta, deve essere tipo brownie non troppo secca.
romana
300 gr dovleac crud ras
230 gr faina
70 gr cacao
70 gr zahar
70 ml ulei
200 ml lapte ( veg)
1 plic praf de copt
100 gr +50 gr nuci
1 vf cutit sare
1 plic zahar vanilat
2-3 cm radacina de ghimbir rasa
3 boabe de cardamon macinate
cam o lingurita de scortisoara
Radeti dovleacul si il tineti intr-o strecuratoare la scurs cat timp mixati zaharul cu uleiul si laptele pana se topeste. Adaugati dovleacul crud si ras, faina, praful de copt si cacaoa trecuta prin sita, un pic de sare 100 gr de miez de nuci macinate si condimentele . Turnati totul intr-o tava cu hartie de copt ( umezita si stoarsa bine ) sau unsa cu grasime si presarata cu faina sau pesmet. Presarati deasupra restul de miez de nuca si coaceti 30- 45 min la cuptor, foc mediu 180°C, trebuie sa fie putin buretoasa gen brownie