giovedì 9 novembre 2017

Torta di mele - Prajitura cu mere - Apple cake


ingredienti


6 mele molto grandi
70 gr farina 00
50 gr zucchero
20 gr burro morbido
2 uova
100 ml latte
1 bustina lievito per dolci vanigliato
succo di 1 limone o un'arancia e la scorza grattugiata 

2 cucchiai zucchero

zucchero a velo


burro e farina per la teglia


- sbucciate le mele e tagliatele in 4, togliere il torsolo e tagliate a fettine sottili
- versate il succo di limone/arancia  sopra le mele e la scorza 
- imburrate e spolverate la farina una teglia e scaldate il forno a 190 °C
- sciogliete il burro  nel latte e raffreddate, frullate le uova con lo zucchero e amalgamate tutto con ate la farina, il lievito per dolci e versate le mele con il succo di arance o limone nel impasto morbido e mescolate per bene
- mescolate con un cucchiaio e rovesciate tutto nella teglia già preparata, spolverate sopra i due cucchiai di zucchero
- infornate a 190°C per 35-40 minuti

lasciate raffreddare prima di spolverare zucchero a velo e  servire

in romana
 

ingrediente

4 mere
70 gr faina de prajituri
50 gr zahar+ alte 2 linguri
20 gr unt moale
2 oua
100 ml lapte
1 plic de praf de copt
zeama de la 1 lamiie

zahar pudra

unt si faina pentru tapetat tava

- curatam merele de coaja , le taiem in sferturi si apoi fiecare sfert feliute subtiri
- peste mere stoarceam zeama de lamiie 
- ungem tava cu unt si o tapetam cu faina si aprindem cuptorul la 190 °C
- topim untul in lapte si lasam la racit, separat batem ouale cu zaharul si amestecam cu laptele
- amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de mai sus
- rasturnam merele in aceasta compozitie, amestecam cu o lingura si varsam totul in tava deja pregatita, presarati deasupra cele 2 linguri de zahar .
- introducem la cuptor si coacem la 190°C cca 35-40 minute

lasati sa se raceasca in tava, taiati si serviti pudrata cu zahar pudra



 english

ingredients

6 apple
70 gr flour
50 gr sugar + 2 tablespoon sugar
20 gr butter
2 eggs
100 milk
1 tablespoon  backing powder
1 lemon juice

powder sugar

butter and flour for the pan

- peel apples and cut in 4 and then in many  little slices
- over the apple  pour lemon juice 
- mix the butter with the  warm milk , whisk the eggs with sugar  until light and fluffy
- mix all milk and eggs an add  flour with backing powder 
- add apple slices and mix using a tablespoon, pour everything into the bake pan already greased and floured and sprinkle over with a tablespoon the other sugar
- bake at 190°C for 35-40 minutes or until cake is puffed and golden (do the toothpick test )