ingredienti
6 mele molto grandi
70 gr farina 00
50 gr zucchero
20 gr burro morbido
2 uova
100 ml latte
1 bustina lievito per dolci vanigliato
succo di 1 limone o un'arancia e la scorza grattugiata
2 cucchiai zucchero
burro e farina per la teglia
- sbucciate le mele e tagliatele in 4, togliere il torsolo e tagliate a fettine sottili
- versate il succo di limone/arancia sopra le mele e la scorza
- imburrate e spolverate la farina una teglia e scaldate il forno a 190 °C
- sciogliete il burro nel latte e raffreddate, frullate le uova con lo zucchero e amalgamate tutto con ate la farina, il lievito per dolci e versate le mele con il succo di arance o limone nel impasto morbido e mescolate per bene
- mescolate con un cucchiaio e rovesciate tutto nella teglia già preparata, spolverate sopra i due cucchiai di zucchero
- infornate a 190°C per 35-40 minuti
lasciate raffreddare prima di spolverare zucchero a velo e servire
in romana
4 mere
70 gr faina de prajituri
50 gr zahar+ alte 2 linguri
20 gr unt moale
2 oua
100 ml lapte
1 plic de praf de copt
zeama de la 1 lamiie
zahar pudra
unt si faina pentru tapetat tava
- curatam merele de coaja , le taiem in sferturi si apoi fiecare sfert feliute subtiri
- peste mere stoarceam zeama de lamiie
- ungem tava cu unt si o tapetam cu faina si aprindem cuptorul la 190 °C
- topim untul in lapte si lasam la racit, separat batem ouale cu zaharul si amestecam cu laptele
- amestecam faina cu praful de copt si o adaugam peste compozitia de mai sus
- rasturnam merele in aceasta compozitie, amestecam cu o lingura si varsam totul in tava deja pregatita, presarati deasupra cele 2 linguri de zahar .
- introducem la cuptor si coacem la 190°C cca 35-40 minute
lasati sa se raceasca in tava, taiati si serviti pudrata cu zahar pudra
english
ingredients
6 apple
70 gr flour
50 gr sugar + 2 tablespoon sugar
20 gr butter
2 eggs
100 milk
1 tablespoon backing powder
1 lemon juice
powder sugar
butter and flour for the pan
Peel the apples and cut them into quarters, remove the core, then slice them thinly.Pour lemon juice over the apple slices. Mix the butter with the warm milk. In another bowl, whisk the eggs with the sugar until light and fluffy. Combine the milk mixture with the eggs, then add the flour mixed with the baking powder. Add the apple slices and mix gently with a tablespoon. Pour everything into a greased and floured baking pan and sprinkle the remaining sugar on top. Bake at 190°C for 35–40 minutes, or until the cake is puffed and golden. Check doneness with a toothpick.

