l'impasto:
200 gr farina con 100 ml acqua e 2 cucchiai d'olio, sale e 1/4 cucchiaino lievito per torte salate.
ripieno:
150 gr zucca cruda, pulita e grattugiata, salata e lasciata a riposare, poi strizzata molto bene per perdere tutto il liquido. Amalgamata con 2 cucchiai di parmigiano, 1/2 cucchiaio farina di polenta e origano
romana:
aluatul: 200 gr faina cu 100 ml apa si 2 linguri de ulei, sare si 1/4 lingurita praf de copt pt tarte sarate ( merge orice fel de agent de crestere ).
umplutura de dovleac : 150 gr de dovleac crud ras pe razatoarea mica sarat si scurs ( daca iese apa o putem folosi la aluat ca sa il ingalbeneasca) lasat asa citeva ore, eu l-am ras de ieri si l-am tinut in frigider acoperit. Amestecat cu 2 linguri de parmezan ras, 1/2 lingura de malai si origan
english
For the dough, mix 200 g flour with 100 ml water, 2 tablespoons oil, a pinch of salt, and 1/4 teaspoon baking powder for savory pies.
For the filling, grate 150 g raw, cleaned pumpkin, salt it lightly, and let it rest before squeezing it very well to remove all excess liquid. Combine the pumpkin with 2 tablespoons grated Parmesan, 1/2 tablespoon cornmeal, and a little oregano.
