INGREDIENTI
240ml di latte caldo;
75g di latte condensato;
1 uovo;
30g di zucchero;
7g di lievito di birra secco;
520g di farina 00
1 cucchiaino di sale;
50g di burro, ammorbidito;
45g di burro;
45g di latte condensato.
PREPARAZIONE
Unite il latte caldo con lo zucchero, il latte condensato, l'uovo e il lievito di birra secco.
Aggiungete la farina, il sale e impastate con il mixer. Aggiungete il burro e continuate ad impastare per circa 10 minuti. Fate lievitare per 1 ora.
Dividete l'impasto in 3 parti, stendete con il matterello e arrotolate, intrecciate. E metterla nella teglia con carta da forno imburrata Fate lievitare nella teglia.
Cuocete in forno a 180°C ( 30 minuti o quanto basta)
romana
INGREDIENTE
240ml lapte cald
75g lapte condensat
1 ou;
30g zahar
7g drojdie de bere uscata
520g faina
1 lingurita de sare
50g unt moale
45g unt
45g lapte condensat
Se amesteca laptele cald cu zaharul, laptele condensat, oul si drojdia, Adaugam faina, sare si framantam. Adaugam untul moale si continuam sa framantam. Lasam la diospit.
Impartim aluatul in maimulte parti, il intindem si il rulam, implatim si punem in tava cu hartie de copt unsa cu unt. Lasam la dospit pana ajunge la bordura tavii,
Coacem la 180°C ( 30 minute sau cat este nevoie )
english
INGREDIENTS
240 ml warm milk, 75 g condensed milk, 1 egg, 30 g sugar, 7 g dry yeast, 520 g all-purpose flour, 1 teaspoon salt, 50 g softened butter, plus an additional 45 g butter and 45 g condensed milk.
PREPARATION
Combine the warm milk with the sugar, condensed milk, egg, and dry yeast. Add the flour and salt, then knead with a mixer. Add the butter and continue kneading for about 10 minutes. Let the dough rise for 1 hour.Divide the dough into three portions, roll each one out with a rolling pin, then roll them up and braid them together. Place the braid into a buttered, parchment-lined loaf pan and let it rise again.Bake at 180°C for about 30 minutes, or until done.
