febbraio 20, 2024

Finocchi caramellati con polenta taragna - Fenicul caramelizat cu mamaliga din hrisca - Caramelized fennel and polenta taragna

 



ingredienti per la polenta :
1 bicchiere di farina di mais e grano saraceno per polenta taragna
3 bicchieri di acqua
una manciata di prezzemolo verde tritato
2 cucchiai burro
5-6 cucchiai parmigiano grattugiato

2 finocchi affettati
burro, sale
2 cucchiaini semi di finocchio
1 cucchiaino miele

In una padella mettiamo il burro con i semi di finocchio, lo zucchero o il miele e le fette di finocchio salate e le facciamo friggere da tutte le parti.
Prepariamo la polenta e quando e pronta e spegnammo il fuoco aggiungiamo il prezzemolo tritato, il burro e il parmigiano e mescoliamo tutto molto bene,

Servite la polenta con i finocchi in un piatto grande da portata


Ingrediente :

pentru mamaliga se foloseste un amestec de malai cu faina de hrisca ( sau putem face o mamaliga doar din malai) cantitatile sunt urmatoarele: la 1 pahar de malai / mix pentru taragna ( malai cu faina de hrisca) punem 3 pahare de apa si putina sare.
Cand e gata si stingem focul adaugam o legatura de patrunjel verde tocat , 2 linguri de unt si 5-6 linguri cu parmezan ras si amestecam foarte bine. Turnam mamaliga pe un platou

Separat pregatim feniculul ( 2 bucati) feliat si sarat. Intr.o tigaie punem putin unt in care il vom carameliza impreuna cu 2 linguri de seminte de fenicul, miere sau zahar si il prajim pe ambele parti.
Asezam feniculul caramelizat pe mamaliga din platou si servim.

Ingredients for the polenta:

1 cup cornmeal and buckwheat flour for polenta taragna
3 cups water
A handful of chopped fresh parsley
2 tablespoons butter
5–6 tablespoons grated Parmesan

For the fennel:

2 fennel bulbs, sliced
Butter, salt
2 teaspoons fennel seeds
1 teaspoon honey

Instructions:

In a pan, melt the butter with the fennel seeds, honey (or sugar), and salted fennel slices, and sauté until golden on all sides.
Prepare the polenta. When it’s ready and the heat is turned off, stir in the chopped parsley, butter, and Parmesan, mixing everything well.
Serve the polenta with the fennel on a large serving plate.