venerdì 14 febbraio 2014

Involtini di lonza e formaggio alla pizzaiola - Rulouri de carne si brinza in stil pizzaiola - Cheese Stuffed Pork Roll-ups pizzaiola style





 ingredienti per 2 

2 fette di lonza 
20 gr formaggio Brie ( o Gorgonzola) a bastoncini
20 gr  Provola piccante a bastoncini 

6 cucchiai polpa di pomodoro a cubetti
1 cucchiaio olio
4-5 pomodorini secchi sott'olio
2-3 spicchi d'aglio interi 
origano. sale, pepe

Battere sottilmente le fettine di carne.

Farcire ogni fetta di carne con bastoncini di formaggio e arrotolare in lunghezza chiudendo con cura i lati come un fagottino.  Usare alcuni stuzzicadenti per tenere gli involtini chiusi.

Mettete in una padella l'olio ( non piu' di un cucchiaio) e a fuoco alto fatte rosolare gli involtini (1 minuto da una parte e 1 minuto da l'altra per sigillare bene).

Aggiungete nella padella i cubetti di pomodoro, i pomodori secchi tagliati, l'aglio (spicchi interi e schiacciati , sale, pepe e origano. Coprite con il coperchio e abbassate la fiamma, cuocete 10 minuti .



in romana  

 Timp de pregatire : 3 minute
Timp de coacere : maxim 12 minute

ingrediente pentru 2 persoane

2 cotlete de porc dezosate
cca 20 gr brinza Brie ( sau Gorgonzola)*
cca 20 gr (cascaval) Provola picant

6 linguri de cuburi/ pulpa de rosii
1 lingura cu ulei
4-5 rosii uscate in ulei
2-3 catei de usturoi intregi sau tocati
origan , sare, piper

Se bate carnea cit mai subtire.
Pe fiecare felie de carne se aseaza cite o jumatate din cantitatea de brinza din fiecare fel ( brinza taiata bastonase se aseaza pe lungimea feliei de carne).
Se ruleaza capetele feliei de carne ca la sarmale ( ca brinza topita in timpul coacerii sa nu curga in sos) si se prinde carnea cu scobitori ( de lemn sau cele de metal speciale pentru rulouri ).

Asezam carnea in tigaia cu uleiul ( 1 lingura maxim) si coacem la foc mare 1 minut pe o parte si 1 minut pe cealalta parte cit sa se rumeneasca bine.

Adaugam cuburile de rosii, rosiile uscate tocate, cateii de usturoi ( eu i-.am pus intregi ), sare, piper si origan. Micsoram flacara aragazului si acoperim tigaia cu capac. Lasam sa se coaca la foc mic 10 minute.

Carnea se coace repede caci este taiata felie si batuta foarte subtire doar sosul de rosii trebuie sa se ingroase, sa piarda din apa ( atentie sa nu se arda DAR NU ADAUGATI APA SAU ALT LICHID ).


Serviti calda cu tot cu scobitori sau daca puteti scoatei voi scobitorile. Daca sunt de lemn ies mai greu deci riscati sa rupeti / spargeti ruloul si sa curga brinza topita deci atentie.


* cantitatea de brinza este in functie de bucata de carne ( mai mare sau mai mica) insa trebuie sa puneti cite un bastonas din fiecare fel de brinza pe fiecare bucata de carne in asa fel incit ruloul sa rezulte plin cind carnea este cruda si brinza inca netopita.


english

 ingredients for 2

2 pork chops /cutlet
20 gr  Brie ( or Gorgonzola) cheese
20 gr  Provola piccante cheese

6 tablespoon diced  tomato pulp
1 tablespoon oil
4-5 dried tomato ( in oil) 
2-3 clove garlic 
dry oregano. salt, pepper

Pound each pork chop until very thin .

On top of each pork chop/ cutlet  place a chunk of each type of cheese. Roll up  folding in sides slightly and use an use some toothpicks to keep it close.

Put the pork rolls into the pan with a tablespoon oil and cook at high heat for 2 minutes ( 1 minutes on a side and 1 on another side). 

Add tomato cubes and dry tomato diced, garlic ( crushed), salt, pepper and dry oregano. Cover with a lid and cook for 10 minutes at low-medium  heat. 

martedì 11 febbraio 2014

Tortino di melanzane e noci - Vinete cu umplutura de nuci la cuptor - Roasted eggplants and walnuts baked pie





ingredienti per una teglia di  18*12*4 cm :

1 melanzana  media ( o 2 molto sottile come ho usato io )

1 cucchiaio di cipolla tritata
1 cucchiaio di sedano tritato
100 gr noci macinate ( non troppo finemente) 
50 gr pangrattato ( o 1 fetta di pane )
100 gr formaggio ( tipo caciocavallo, cheddar, emmenthal ) grattugiato  ( io ho usato cubetti di formaggio  Brie )
2 cucchiai di prezzemolo fresco trittato
1 cucchiaino di maggiorana essicata
1 uovo

olio, sale, pepe macinato fresco 

Affettate la (le) melanzana(e) in senso della lunghezza e sottile. Mettete le fette di melanzana in una teglia con sale, olio ( spennellate) sotto il grill per alcuni minuti.

Mettete le fette di melanzana grigliate in una teglia da forno 18*12*4 cm ( coprendo il fondo e i pareti della teglia )  tenete da parte alcune fette per coprire il ripieno.

Ammorbidite la cipolla e il sedano in una padella con un goccio di olio e sale, mescolando spesso. Versate tutto in una ciotola dove avete prima mescolate gli altri ingredienti ( noci macinate, pane grattugiato, formaggio, prezzemolo, maggiorana, uovo, sale e pepe ). Mescolate tutto molto bene per ottenere un composto omogeneo. Coprite tutto con le restante fette di melanzana grigliata. 

Infornate nel forno già scaldato a 180 °C per  20-30 minutes. Lasciate riposare 5-10 minutes prima di affettare e servire.



in romana

ingrediente pentru o tava de dimensiunea 18*12*4 cm :

1 vinata de dimensiune medie sau 2 vinete foarte subtiri (cum am folosit eu)

1 lingura de ceapa tocata
1 lingura de telina ( tulpini) tocate 
100 grnuci macinate ( cu masina de tocat nuci deci nu foarte marunt)
50 gr pesmet sau o felie de piine farimitata
100 gr cascaval ras sau cum am folosit eu brinza Brie taiata cuburi
2 linguri patrunjel verde tocat
1 lingurita maghiran uscat
1 ou

ulei, sare, piper macinat proaspat

Taiati vinata in felii subtiri pe lungime si asezati feliile intr-o tava ( unse cu ulei cu pensula de bucatarie  si sarate) sub gratarul de la cuptor (daca nu aveti gratar la cuptor le asezati pur si simplu in tava si le lasati sa se coaca in cuptor putin mai mult la temperatura maxima sau le frigeti pe un gratar sau o tigaie fara ulei pe focul aragazului ; nu trebuie sa fie prea prajite caci oricum se mai con in cuptor impreuna cu umplutura) 

Asezati o parte dintre aceste felii pe fundul si peretii tavii si pastrati o parte ca sa acoperiti umplutura.

Puneti ceapa si telina cu putin ulei si sare intr-o tigaie si coaceti la foc mic amestecind des pina cind se inmoaie putin , nu trebuie sa prajiti ceapa. Varsati ceapa si telina intr-un castron in care ati pus deja restul ingredientelor ( nuca tocata, piinea sau pesmetul dupa caz, brinza, patrunjelul, maghiranul, sare, piper si oul). Amestecati totul bine, obtineti un amestec asemanator cu compozitia de chiftele. Asezati cu o lingura umplutura peste vinetele din tava, nivelati bine si acoperiti cu restul de felii de vinata.

Coaceti in cuptorul gata incalzit la 180 °C circa  20-30 minute. Lasati apoi sa se odihneasca 5-10 minute inainte sa taiati felii si sa serviti.
E bun si rece, se poate taia si bucatele mai mici si se poate servi ca fingerfood.



english

ingredients for a 18*12*4 cm :

1 medium ( or 2 slim ) eggplant

1 tablespoon chopped onion
1 tablespoon chopped celery stick
100 gr gratted ( chopped) walnuts ( not too finely) 
50 gr breadcrumbs ( or 1 bread slice)
100 gr gratted cheese ( I used Brie cheese cubed )
2 tablespoon chopped fresh parsley
1 teaspoon dry marjoram (origanum)
1 egg

oil
salt, ground peper

Slice the eggplant in the length way and thinly. Put the eggplant slices in the oven tray with salt and oil ( brush) and cook under the grill for few minutes.

Line an oven pan with the eggplant ( the base and sides ) and keep some slices to cover.

Put the onion, celery and a drop of oil in a pan and cook until soft, stirring. Pour this in a bowl with all others ingredients ( nuts, breadcrums, cheese, parsley, marjoram, salt, pepper and egg. Mix well and spoon it over the eggplant into the oven pan. Cover with the last eggplant slices.

Bake in the preheated oven at 180 °C for around 20-30 minutes. Let it rest for another 5-10 minutes until slice and serve it.

This is my entry for the WHB#420 hosted this week by Brii from Briggishome 


venerdì 7 febbraio 2014

Torta di noci e succo di arance - Prajitura cu nuci si suc de portocale - Walnuts and orange juice cake


 Ingredienti 

(per una teglia di 22 cm diametro o una di  24 cm diametro per ciambella con buco)


3 uova
150 gr zucchero
 150 gr noci macinate
50 gr biscotti
succo e scorza grattugiata di 2 arance (no troppo grandi)

glassa :

2 cucchiai di marmellata di arance (o pesche)
 50 gr noci macinate 

zucchero a velo  ( facoltativo )

burro e farina per imburrare la teglia o carta da forno

Imburrate la teglia e spolverate di farina e mettete la teglia nel frigo o in un posto fresco. Accendete il forno a 180°C .
Macinate le noci o usate le noci comprate già macinate. Macinate anche i biscotti.
Grattate la buccia delle arance (Bio) e spremetele.
Montate i albumi a neve.
Frullate i tuorli con lo zucchero fino ad ottenere una crema. Aggiungete a questa crema  la scorza delle arance e il loro succo e amalgamate bene con un cucchiaio. Versate anche le noci macinate ( 150 gr) e i biscotti e amalgamate ottenendo un impasto molto cremoso. Con un cucchiaio e mescolando sempre dal alto verso il basso aggiungete anche gli albumi montati a neve.
Versate il composto nella teglia e infornate a 180° C per 40 minuti .
Lasciate che il dolce si raffredda e scaldate un po' la marmellata se non è abbastanza liquida.. Spennellate la torta con la marmellata e spolverate le noci macinate (50 gr).

Facoltativo potete anche spolverare sopra le noci con zucchero a velo.




in romana

Ingrediente
(pentru o tava circulara de 22 cm diametru sau una de 24 cm diametru dar cu gaura in centru cum am folosit eu)

3 oua
150 gr zahar *
150 gr nuci macinate
50 gr biscuiti
zeama si coaja rasa de la 2 portocale (nu foarte mari)

glazura :

2 linguri de dulceata ( de portocale sau de piersici )**
50 gr nuci macinate nu foarte fin

zahar pudra ( optional)

unt si faina pentru uns tava - dar numai in cazul in care nu ati hotarit sa faceti o prajitura fara lactoza si gluten free ( folosind biscuiti din faina de orez sau alte faina gluten free) , in acesi caz tapetati tava cu hirtie de copt
Ungeti tava si o puneti in frigider in asteptare si setati cuptorul la 180 °C.
Macinati nucile in masina de tocat nuci sau cumparati nuci macinate fin. Si macinati sau bateti in piulita ( mojar sau puneti biscuitii intr-o punga legata la gura si treceti cu sucitorul peste ei ca sa se striveasca foarte bine in punga ) biscuitii.
Radeti coaja de la cele doua portocale ( de preferat Bio ca sa nu aiba coaja unsa cu ceara ) si stoarceti zeama pe care o filtrati.
Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti albusurile spuma.
Mixati galbenusurile cu zaharul pina se umfla spuma si se albesc la culoare.
Adaugati zeama de portocale si coaja rasa si amestecati cu lingura ca sa se incorporeze bine. Acum varsati in aceasta compozitie nucile macinate fin si biscuitii striviti bine de tot si amestecati.
Adaugati albusurile spuma cu o lingura si in acest timp amestecati de sus in jos ca sa se incorporeze bine.
Varsati compozitia in tava unsa ( sau tapetata cu hirtie dupa gust) pe care ati scos-o din frigider si introduceti in cuptorul cald. Coaceti la 180° C pentru 40 minute ( faceti proba cu scobitoarea daca vreti ).
Lasati prajitura sa se raceasca si daca dulceata voastra nu este prea lichida o incalziti putin pe foc, in cuptor sau la MO doar cit sa devina usor fluida.
Cu o pensula de patiserie ungeti prajitura cu dulceata si apoi presarati nuca macina mai gros care se va lipi de prajitura.
Optional puteti presara zahar pudra peste. (eu nu am pus)


* cantitatea de zahar este pentru o prajitura foarte dulce daca nu sunteti amatori de prajituri dulci puteti sa micsorati cantitatea . In plus in functie de biscuitii folositi puteti miscora cantitatea de zahar. Eu am folosit biscuiti petit beaure care nu-s foarte dulci dar daca folositi alt tip de biscuiti 80-100 gr de zahar este suficient.

** eu am folosit dulceata de piersici
  

english


Ingredients 

 for a backing pan 22 cm diam.  

3 eggs 
150 gr sugar
150 gr ground walnuts
 2 orange ( juice and grated zest)
50 gr biscuits ( I used plain butter biscuits) 

glaze:

2 tablespoon orange or peach jam 
50 gr chopped walnuts  
 optional powdered sugar

Preheat oven at 180°C and grease the pan with butter and flour or with parchment paper. Put the pan in a cold place ( fridge).
Grind the walnuts (150 gr), very finely and also the biscuits. 
Mix the yolks with sugar until light and thick. Add orange zest and orange juice, walnuts (150 gr) and biscuits and mix all very well. 
Beat egg whites until stiff peaks form and combine with the mixture.
Pour mixture onto it and bake at 180° C for 40 minutes (test with skewer).
 Let cool completely and brush the cake with the jam and sprinkle with chopped walnuts (50 gr).