Torta di mele - Placinta cu mere (de post)


ingredienti :
400 gr farina
200 gr margarina/burro
7 cucchiai d'acqua
1 cucchiaio aceto

biscotti sbricciolati o semolina

4 mele tagliate a pezzi
2-3 cucchiai cannela
uvetta, noci

- impastiamo e lasciamo a raffreddarsi 30 min nel frigo.
- dividiamo l'impasto e prima parte lo stendiamo e lo mettiamo nella teglia infarinata e imburrata ( 26*26 cm) .
- aggiungiamo i biscotti e sopra le mele insieme con le noci e uvetta
- copriamo con il resto del impasto .
- facciamo bucchi con la forchetta nel impasto e inforniamo (180 °c) .. fino quando sara dorato.

nota : serve cca 75 gr farina in piu' per poter stendere l'impasto

in romana:


Aluatul este din revista practic "carticica pentru Paste"

ingrediente :
400 gr faina ( +75 gr cca pt presarat planseta, sucitorul ...sau dc e prea moale si lipicios aluatul.. se intimpla )
200 gr margarina
7 linguri de apa
1 lingura otet
citiva biscuiti pisati sau gris
4 mere taiate cubulete
2-3 linguri de zahar
scortisoara , stafide , miez de nuca taiat cu cutitul
Se amesteca bine pina devine o coca moale . Se lasa la frigider 30 min. invelita in folie . Se taie in 2 bucati si din prima se intinde o foaie cu sucitorul cit marimea tavii ( a mea era 26x26 ). Cind intindeti foile va mai fii nevoie de faina pe planseta si pe sucitor .. deci mie mi-au mai intrat vreo 75 gr de faina in plus . Dupa ce am intins foaia am mai peticit pe la colturi ca asa sunt eu nu stiu sa fac o foaie frumoasa patratzoasa. Am presarat citiva biscuiti pisati si am continuat cu merele taiate bucatele . Cine vrea poate sa le rada, sa le caleasca inainte .. mie imi plac asa puse direct in placinta. Am acoperit cu cealalta foaie facuta din restul de coca . Am facut gaurele cu furculita .. si la cuptorul gata incalzit la temperatura mica pt multa vreme ( adica pina devine placinta aurie ).

Nessun commento:

Ultimi commenti