ottobre 22, 2006

Ravioli radicchio e speck - Ravioli cu radicchio si speck

Ingredienti

Per la salsa e il ripieno:

  • radicchio

  • 2 fette di speck

  • burro e/o olio

Per la pasta (circa 10 ravioli):

  • 100 g farina

  • 1 uovo

  • un pizzico di sale


Preparazione

  1. Saltare in padella il radicchio tagliato, lo speck e burro/olio fino a farli ammorbidire.

  2. Preparare la sfoglia per i ravioli impastando farina, uovo e sale.

  3. Stendere la sfoglia sottile e riempirla con una parte del ripieno.

  4. Chiudere i ravioli sigillando bene i bordi.

  5. Cuocerli in acqua salata bollente finché vengono a galla.

  6. Scolarli e trasferirli nella padella con il resto del ripieno, mescolando delicatamente.





in romana:

Ingrediente

Pentru sos și umplutură:

  • radicchio

  • 2 felii de speck

  • unt și/sau ulei

Pentru aluat (aprox. 10 ravioli):

  • 100 g făină

  • 1 ou

  • un praf de sare


Preparare

  1. Se călesc în tigaie radicchio, speck și unt/ulei până se înmoaie.

  2. Se pregătește aluatul din făină, ou și sare.

  3. Se întinde aluatul subțire și se pune o parte din umplutură.

  4. Se formează raviolii, sigilând bine marginile.

  5. Se fierb în apă sărată până se ridică la suprafață.

  6. Se scurg și se pun în tigaie cu restul umpluturii, amestecând ușor.


english

Ingredients

For the sauce and filling:

  • radicchio

  • 2 slices speck

  • butter and/or oil

For the pasta (about 10 ravioli):

  • 100 g flour

  • 1 egg

  • pinch of salt


Preparation

  1. Sauté the radicchio, speck, and butter/oil in a pan until softened.

  2. Prepare the pasta dough by mixing flour, egg, and salt.

  3. Roll out the dough thinly and add some of the filling.

  4. Form and seal the ravioli well.

  5. Cook the ravioli in salted boiling water until they float.

  6. Drain and mix them gently in the pan with the remaining filling.