
Ingredienti
Per la salsa e il ripieno:
-
radicchio
-
2 fette di speck
-
burro e/o olio
Per la pasta (circa 10 ravioli):
-
100 g farina
-
1 uovo
-
un pizzico di sale
Preparazione
-
Saltare in padella il radicchio tagliato, lo speck e burro/olio fino a farli ammorbidire.
-
Preparare la sfoglia per i ravioli impastando farina, uovo e sale.
-
Stendere la sfoglia sottile e riempirla con una parte del ripieno.
-
Chiudere i ravioli sigillando bene i bordi.
-
Cuocerli in acqua salata bollente finché vengono a galla.
-
Scolarli e trasferirli nella padella con il resto del ripieno, mescolando delicatamente.
in romana:
Ingrediente
Pentru sos și umplutură:
-
radicchio
-
2 felii de speck
-
unt și/sau ulei
Pentru aluat (aprox. 10 ravioli):
-
100 g făină
-
1 ou
-
un praf de sare
Preparare
-
Se călesc în tigaie radicchio, speck și unt/ulei până se înmoaie.
-
Se pregătește aluatul din făină, ou și sare.
-
Se întinde aluatul subțire și se pune o parte din umplutură.
-
Se formează raviolii, sigilând bine marginile.
-
Se fierb în apă sărată până se ridică la suprafață.
-
Se scurg și se pun în tigaie cu restul umpluturii, amestecând ușor.
Ingredients
For the sauce and filling:
-
radicchio
-
2 slices speck
-
butter and/or oil
For the pasta (about 10 ravioli):
-
100 g flour
-
1 egg
-
pinch of salt
Preparation
-
Sauté the radicchio, speck, and butter/oil in a pan until softened.
-
Prepare the pasta dough by mixing flour, egg, and salt.
-
Roll out the dough thinly and add some of the filling.
-
Form and seal the ravioli well.
-
Cook the ravioli in salted boiling water until they float.
-
Drain and mix them gently in the pan with the remaining filling.