ottobre 24, 2006

Crostata cacao e cocco - Tarta cu cacao si cocos







Ingredienti

Per la frolla:

  • 200 g farina

  • 100 g burro

  • 1 albume

Per il ripieno:

  • 2 tuorli

  • 100 g zucchero

  • 50 g cacao amaro

  • 50 g farina

  • 100 ml latte

  • 100 g burro

  • 100 g cocco grattugiato

  • 1 albume


Preparazione

Preparare la frolla impastando farina, burro e albume. Lasciarla riposare in frigorifero.
Stendere 2/3 della frolla nella tortiera.

Per il ripieno, mescolare tuorli, zucchero, cacao, farina, latte, burro e cocco, poi aggiungere l’albume.
Versare il ripieno sulla base.

Con la frolla rimasta formare delle strisce e disporle sopra come per una crostata.

Cuocere in forno a 180–200°C per circa 30 minuti.



in romana:

Ingrediente

Pentru aluatul fraged:

  • 200 g făină

  • 100 g unt

  • 1 albuș

Pentru umplutură:

  • 2 gălbenușuri

  • 100 g zahăr

  • 50 g cacao amară

  • 50 g făină

  • 100 ml lapte

  • 100 g unt

  • 100 g nucă de cocos rasă

  • 1 albuș


Preparare

Pregătim aluatul fraged amestecând făina, untul și albușul. Lăsăm aluatul la frigider să se odihnească.
Întindem 2/3 din aluat în tavă.

Pentru umplutură, amestecăm gălbenușurile cu zahărul, cacao, făină, lapte, unt și nuca de cocos, apoi adăugăm albușul.
Turnăm umplutura peste baza de aluat.

Restul de aluat îl tăiem în fâșii și îl așezăm deasupra ca la o tartă.

Coacem la 180–200°C timp de aproximativ 30 de minute.


english


Ingredients

For the shortcrust pastry:

  • 200 g flour

  • 100 g butter

  • 1 egg white

For the filling:

  • 2 egg yolks

  • 100 g sugar

  • 50 g unsweetened cocoa powder

  • 50 g flour

  • 100 ml milk

  • 100 g butter

  • 100 g grated coconut

  • 1 egg white


Preparation

Prepare the shortcrust pastry by mixing flour, butter and egg white. Let it rest in the fridge.
Roll out 2/3 of the dough into the baking pan.

For the filling, mix the yolks with sugar, cocoa, flour, milk, butter and coconut, then add the egg white.
Pour the filling over the pastry base.

Use the remaining dough to make strips and place them on top like a lattice.

Bake at 180–200°C for about 30 minutes.