martedì 24 ottobre 2006

Crostata cacao e cocco - Tarta cu cacao si cocos







Ingredienti:
frolla:
200 gr farina
100 gr burro
1 albume

ripieno:
2 tuorli
100 gr zucchero
50 gr cacao amara
50 gr farina
100 ml latte
100 gr burro
100 gr cocco grattugiato
1 albume

facciamo la frolla , lo lasciamo a riposare e 2/3 lo stendiamo, versiamo anche il ripieno.. con il resto del impasto facciamo delle strisce sopra . Inforniamo a 180-200 °C per 30 min


in romana:






Ingrediente:
aluat:
200 gr faina
100 gr unt/margarina
1 albus de ou
crema :
2 galbenusuri
100 gr zahar
50 gr cacao amara
50 gr faina
100 ml lapte
100 gr unt/margarina
100 gr cocos ras
1 albus de ou

Se face aluatul si se lasa sa se odihneasca. 
Se freaca galbenusurile cu zaharul pina se obtine o crema albicioasa si spumoasa... Se pune la topit untul se da de pe foc si se adauga laptele, faina si cacao si se amesteca bine de tot . Se adauga cocosul si se amesteca totul bine impreuna cu zaharul frecat cu galbenusurile si la urma albusul batut spuma  Din aluat (3/4) se intinde o foaie care se aseza pe fundul tavii ( eu am folosit forma de tort, diam 24 cm ). Se toarna crema si se acopera cu restul de aluat taiat in fisii si asezate ca un gratar. Se pune in cuptorul incalzit deja  la 180-200 °C pt 30 min