

Pasta frolla:
200 g farina
1 albume
170 g burro
1 cucchiaio d’acqua
Impastare e lasciare riposare in frigo per 30 minuti.
Ripieno di base:
1 tazza di biscotti sbriciolati
2 mele
6 prugne
Lavare la frutta e tagliarla a pezzi.
Stendere la pasta frolla nella teglia, distribuire i biscotti e la frutta, aggiungere 5–6 cucchiaini di burro e infornare per 20 minuti.
Crema:
250 g ricotta
2 uova
1 tuorlo
zucchero q.b. (circa una tazza, fino a ottenere la dolcezza desiderata)
Mescolare bene tutto, versare la crema di ricotta sopra la frolla e la frutta e rimettere in forno per altri 30 minuti o finché non avrà un bel colore dorato.
in romana:
Aluat fraged:
200 g făină
1 albuș
170 g unt
1 lingură apă
Frământăm și lăsăm la frigider 30 de minute.
Stratul de bază:
1 cană biscuiți sfărâmați
2 mere
6 prune
Spălăm fructele și le tăiem bucăți.
Punem în tavă aluatul fraged, biscuiții și fructele, adăugăm 5–6 lingurițe de unt și coacem 20 de minute.
Cremă:
250 g ricotta
2 ouă
1 gălbenuș
zahăr după gust (aproape o cană)
Amestecăm bine, turnăm crema de ricotta peste aluat și fructe și dăm din nou la cuptor pentru încă 30 de minute sau până capătă o culoare aurie.
englishà
Shortcrust pastry:
200 g flour
1 egg white
170 g butter
1 tablespoon water
Mix the dough and chill for 30 minutes.
Base layer:
1 cup crushed biscuits
2 apples
6 plums
Wash the fruit and cut into pieces.
Place the shortcrust pastry in the baking tray, add the biscuits and fruit, add 5–6 teaspoons of butter, and bake for 20 minutes.
Cream filling:
250 g ricotta
2 eggs
1 egg yolk
sugar to taste (about one cup)
Mix everything well, pour the ricotta cream over the pastry and fruit, and bake for another 30 minutes or until nicely golden.