
Ingredienti per la sfoglia
-
250 g farina 00
-
50 g farina di mais
-
3 uova
-
sale
Ripieno
-
1/2 verza (circa 400 g)
-
6 patate (circa 300 g)
-
100 g formaggio Brie
-
1 salsiccia (circa 100 g)
-
sale, pepe
-
olio, burro
Preparazione
-
Impastare le farine con le uova e il sale, poi lasciare riposare.
-
Stendere la sfoglia. (Io ho inserito tra due sfoglie delle foglie di prezzemolo per decorazione.)
-
Lessare le patate e tagliarle a fette.
-
Brasare la verza in padella con olio, sale e poca acqua di cottura delle patate. Condire con sale e pepe.
-
Cuocere la salsiccia in padella con 1 cucchiaio d’acqua, poi aggiungere la verza brasata.
-
Sbollentare le sfoglie di pasta, raffreddarle in acqua fredda e asciugarle su un canovaccio.
-
Ungere una teglia e comporre gli strati: pasta, patate, verza e salsiccia, formaggio. Continuare fino a esaurimento.
-
Terminare con uno strato di pasta e fiocchetti di burro.
-
Cuocere in forno per 25–30 minuti coperto con alluminio, poi altri 10 minuti scoperto.
-
Lasciare riposare 15 minuti prima di tagliare.
in romana:
Ingrediente pentru aluat
-
250 g făină 00
-
50 g făină de porumb
-
3 ouă
-
sare
Umplutură
-
1/2 varză creață (aprox. 400 g)
-
6 cartofi (aprox. 300 g)
-
100 g brânză Brie
-
1 cârnat (aprox. 100 g)
-
sare, piper
-
ulei, unt
Preparare
-
Frământăm aluatul din făinuri, ouă și sare, apoi îl lăsăm să se odihnească.
-
Întindem foaia. (Eu am pus între două foi câteva frunze de pătrunjel.)
-
Fierbem cartofii și îi tăiem felii.
-
Călim varza în puțin ulei, sare și puțină apă de la cartofi. Condimentăm cu sare și piper.
-
Prăjim cârnatul într-o tigaie cu 1 lingură de apă, apoi adăugăm varza călită.
-
Opărim foile de paste, le răcim în apă rece și le uscăm pe un prosop.
-
Ungem tava și începem să așezăm straturile: paste, cartofi, varză cu cârnat, brânză. Continuăm până se termină ingredientele.
-
Ultimul strat trebuie să fie de paste cu câteva bucățele de unt.
-
Coacem 25–30 min acoperit cu folie de aluminiu, apoi încă 10 min descoperit.
-
Lăsăm să se odihnească 15 minute înainte de tăiere.
Ingredients for the pasta sheets
-
250 g all-purpose flour (00)
-
50 g corn flour
-
3 eggs
-
salt
Filling
-
1/2 savoy cabbage (about 400 g)
-
6 potatoes (about 300 g)
-
100 g Brie cheese
-
1 sausage (about 100 g)
-
salt, pepper
-
oil, butter
Preparation
-
Mix the flours with the eggs and salt to form the dough; let it rest.
-
Roll out the pasta sheets. (I placed parsley leaves between two sheets for decoration.)
-
Boil the potatoes and slice them.
-
Braise the cabbage in a pan with oil, salt and a little potato water. Season with salt and pepper.
-
Cook the sausage in a pan with 1 tablespoon of water, then add the braised cabbage.
-
Blanch the pasta sheets, cool them in cold water and dry on a cloth.
-
Grease a baking dish and assemble the layers: pasta, potatoes, cabbage with sausage, cheese. Repeat until finished.
-
Finish with a layer of pasta and small pieces of butter.
-
Bake for 25–30 minutes covered with foil, then 10 more minutes uncovered.
-
Let rest 15 minutes before slicing.