ottobre 15, 2006

Lasagna gialla ripiena di patate, verza e brie - Lasagna galbena umpluta cu cartofi, varza si brie


Ingredienti per la sfoglia

  • 250 g farina 00

  • 50 g farina di mais

  • 3 uova

  • sale

Ripieno

  • 1/2 verza (circa 400 g)

  • 6 patate (circa 300 g)

  • 100 g formaggio Brie

  • 1 salsiccia (circa 100 g)

  • sale, pepe

  • olio, burro


Preparazione

  1. Impastare le farine con le uova e il sale, poi lasciare riposare.

  2. Stendere la sfoglia. (Io ho inserito tra due sfoglie delle foglie di prezzemolo per decorazione.)

  3. Lessare le patate e tagliarle a fette.

  4. Brasare la verza in padella con olio, sale e poca acqua di cottura delle patate. Condire con sale e pepe.

  5. Cuocere la salsiccia in padella con 1 cucchiaio d’acqua, poi aggiungere la verza brasata.

  6. Sbollentare le sfoglie di pasta, raffreddarle in acqua fredda e asciugarle su un canovaccio.

  7. Ungere una teglia e comporre gli strati: pasta, patate, verza e salsiccia, formaggio. Continuare fino a esaurimento.

  8. Terminare con uno strato di pasta e fiocchetti di burro.

  9. Cuocere in forno per 25–30 minuti coperto con alluminio, poi altri 10 minuti scoperto.

  10. Lasciare riposare 15 minuti prima di tagliare.


in romana:

Ingrediente pentru aluat

  • 250 g făină 00

  • 50 g făină de porumb

  • 3 ouă

  • sare

Umplutură

  • 1/2 varză creață (aprox. 400 g)

  • 6 cartofi (aprox. 300 g)

  • 100 g brânză Brie

  • 1 cârnat (aprox. 100 g)

  • sare, piper

  • ulei, unt


Preparare

  1. Frământăm aluatul din făinuri, ouă și sare, apoi îl lăsăm să se odihnească.

  2. Întindem foaia. (Eu am pus între două foi câteva frunze de pătrunjel.)

  3. Fierbem cartofii și îi tăiem felii.

  4. Călim varza în puțin ulei, sare și puțină apă de la cartofi. Condimentăm cu sare și piper.

  5. Prăjim cârnatul într-o tigaie cu 1 lingură de apă, apoi adăugăm varza călită.

  6. Opărim foile de paste, le răcim în apă rece și le uscăm pe un prosop.

  7. Ungem tava și începem să așezăm straturile: paste, cartofi, varză cu cârnat, brânză. Continuăm până se termină ingredientele.

  8. Ultimul strat trebuie să fie de paste cu câteva bucățele de unt.

  9. Coacem 25–30 min acoperit cu folie de aluminiu, apoi încă 10 min descoperit.

  10. Lăsăm să se odihnească 15 minute înainte de tăiere.

english

Ingredients for the pasta sheets

  • 250 g all-purpose flour (00)

  • 50 g corn flour

  • 3 eggs

  • salt

Filling

  • 1/2 savoy cabbage (about 400 g)

  • 6 potatoes (about 300 g)

  • 100 g Brie cheese

  • 1 sausage (about 100 g)

  • salt, pepper

  • oil, butter


Preparation

  1. Mix the flours with the eggs and salt to form the dough; let it rest.

  2. Roll out the pasta sheets. (I placed parsley leaves between two sheets for decoration.)

  3. Boil the potatoes and slice them.

  4. Braise the cabbage in a pan with oil, salt and a little potato water. Season with salt and pepper.

  5. Cook the sausage in a pan with 1 tablespoon of water, then add the braised cabbage.

  6. Blanch the pasta sheets, cool them in cold water and dry on a cloth.

  7. Grease a baking dish and assemble the layers: pasta, potatoes, cabbage with sausage, cheese. Repeat until finished.

  8. Finish with a layer of pasta and small pieces of butter.

  9. Bake for 25–30 minutes covered with foil, then 10 more minutes uncovered.

  10. Let rest 15 minutes before slicing.