Cornulete - Romanian pastries (sweet rolls )





This is my recipe for:Susan Food blogga's event Eat Christmas Cookies, Season 3! 

ingredients :

125 g butter
150 g flour
50 ml watter
1/2 teaspoon vinegar 

stuffing : 
turkish delight (lokum)
or 
ground wallnuts with sugar

vanilla powder sugar 

- Mix soften butter with flour,  add watter and vinegar. Knead to make a medium soft dough, cover and refrigerate for at least 30 minutes 
- Roll out the dough on 3-4 mm  and cut it into even squares
- Place turkish delight ( cut in small pieces) or 1/2 teaspoon wallnuts and sugar in the center 
- Roll it diagonaly and place it on cookie sheets
- Bake at 180-200 °C until golden brown
- As soon as the pastries are out of the oven, allow them to cool for a quick minute and sprinkle vanilla powder sugar
 



in italiano :

ingredienti :

125 g burro cremoso
150 g farina 00
50 ml acqua
1/2 cucchiaino aceto di vino bianco

ripieno :
turkish delight (lokum)
o
gherigli di noce macinati  con aggiunta di zucchero semolato

zucchero a velo vanigliato

- Mescolate il burro con la farina e aggiungete l'acqua e l'aceto . Ottenete un impasto morbido /soffice . Lasciate nel frigo per 30 minuti
- Stendete una sfoglia alta 3-4 mm ( usatedella farina ) e tagliate quadrati
- Aggiungete  piccoli cubetti di turkish delight or 1/2 cucchiaino di noci e zucchero e arrotolate l'impasto ( come nella foto )
- Adaggiate i pasticcini sulla carta da forno
- Infornate a 180-200 °C fino quando diventano dorati
- Una volta tolti dal forno lasciate poco tempo e spolverate lo zucchero a velo vanigliato sui dolcini ancora caldi



in romana:

ingrediente :

125 gr unt
150 gr faina
50 ml apa
1/2 ligurita otet de vin alb

umplutura :

rahat sau miez de nuca macinat si amestecat cu putin zahar

zahar pudra vanilat

- Amestecam untul cremos cu faina si adaugam apa si otetul. Obtinem un aluat moale dar nu lipicios pe care il lasam la frigider minim 30 minute
- Intindem o foaie de 3-4 mm si taiem patrate. Pe fiecare patrat asezam in mijlocul lui cubulete de rahat sau cite 1/2 de lingurita de nuca si zahar apoi rulam pe diagonala .
- Coacem la 180-200 °C pina cind devin aurii.
- Scoase din cuptor  lasam doar putin sa se raceasca si apoi presaram zahar pudra vanilat cit sunt inca calde.

Ii multumesc Danielei Preparam si mincam pentru premiul

pe care il ofer si eu cu drag tuturor cititorilor acestui blog impreuna cu un cornulet virtual si speranta ca o sa va placa aceasta reteta .

10 commenti:

FairySkull ha detto...

mamma mia che buoniiii !!!!

Daniela ha detto...

Felicitari si la cit mai multe premii...
M-am prezentat sa servesc un cornulet caldut si bun...
Pupici si sarbatori fericite !

Daniela ha detto...

Arata foarte bine.Vad ca azi sa inceput sa se faca, cornulete.Pai mi-a facut si mie pofta si cred ca maine ma apuc de treaba.

Susan from Food Blogga ha detto...

Yum! I love that filling so much. Grazie, Cristina!

emamama ha detto...

ottimi...approfitto per augurarti
un felice Natale!!ciao Enza

krissy ha detto...

ce frumosi sunt! Ma faci sa uit de dieta :-))

Mirtilla ha detto...

mmmmmmmmm...hanno un aspetto favoloso!!!

ayandari ha detto...

Cris uita-te la mine pe blog, te rgo! pupici

Ala Oancea ha detto...

Sarbatori fericite cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Sa va gaseasca Mosul cu masa bogata si sufletul curat! La multi ani !

Cami ha detto...

Sarbatori fericite! Un Craciun linistit, sanatate. La multi ani! Cami

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