7 cucchiai* farina OO
7 cucchiai acqua ( meglio frizzante)
3 cucchiai olio (mais, girasole )
impasto #2:
1 cucchiaio burro cremoso
1 cucchiaio farina OO
100-150 g zucchero
3 uova
50 gr farina 00
vaniglia
- arrotolare tutto e mettere in una ciotola nel frigo per 30 minuti
- prendere l'impasto dal frigo e dividere in due
- stendere con la prima metà una sfoglia della grandezza della vostra teglia
- prepariamo la crema : in una pentola mettiamo a bollire il latte con la vaniglia aggiungiamo le uova sbattute leggermente, lo zucchero e la farina e lasciamo cuocere a fuoco basso amalgamando sempre fino quando la densità è quella giusta
in romana:
aluat 1 :
7 linguri cu virf de faina
7 linguri de apa minerala
3 linguri de ulei
amesteci totul intr-un castron si vei obtine o coc moale si delicata
aluat 2:
1 lingura de unt la temperatura camerei ( adica sa fie ca o crema )
1 lingura de faina
le amesteci intr.un castronel o sa obtii o crema
umplutura :
un pumn de stafide
crema fiarta :
750 ml lapte proaspata ( sau 500 ml lapte si 250 ml smintina pentru frisca)
100-150 g zahar
vanilie
3 oua
50 gr faina
- intinzi o foaie sa zicem cit tava din aluatul 1 peste care ungi cu mina sau cu o lingura aluatul 2 , rulezi ca o rulada totul si apoi rasucesti in spiarala ca sa iti incapa intr.un castron si pui totul la rece minim 30 minute .
- pregatim crema : punem la fiert laptele cu zaharul, vanilia, ouala batute cu furculita si faina si lasam sa fiarba la foc mic amestecind mereu pina cind se leaga ca orice crema fiarta
- adaugi crema racita peste pèrima foaie de aluat intinsa in tava
- acoperim totul cu cealalta foaie de aluat
- coacem la 150-200 °C pina cind foaia devine aurie
- taiem si servim numai dupa ce e rece ( de preferat sa pregatim prajitura de dimineata pentru a o servi seara )
Ingredients
Dough #1:
7 heaping tablespoons of all-purpose flour
7 tablespoons water (sparkling water works best)
3 tablespoons oil (corn or sunflower)
Dough #2:
1 tablespoon softened butter
1 tablespoon all-purpose flour
All flour tablespoons should be heaping.
Filling:
A handful of raisins
Ingredients for the custard-like cream:
750 ml whole milk (or 500 ml milk and 250 ml cream)
100–150 g sugar
3 eggs
50 g all-purpose flour
Vanilla
Mix all the ingredients for the first dough and roll it out into a sheet (not too thin).
Brush this sheet with a cream made by mixing the butter or margarine with the flour (dough #2).
Roll everything up and place it in a bowl in the fridge for 30 minutes.
Take the dough from the fridge and divide it in two.
Roll out the first half into a sheet the size of your baking pan.
Prepare the cream: heat the milk with the vanilla, then add the lightly beaten eggs, sugar and flour. Cook over low heat, stirring constantly, until it thickens to the right consistency.
Add the warm cream mixed with the raisins.
Cover everything with the second sheet.
Bake at 180–200 °C in a preheated oven until the pastry is golden.
Cut and serve only when cold (best if prepared in the morning for the evening).
