lunedì 24 settembre 2007

Lasagnetta/raviolo aperto al radicchio e tonno - Lasagnetta cu radicchio de Chioggia si ton


ingredienti
1 radicchio 200 gr
1 scatoletta di tonno 160 gr ( o 2 di 80gr)
olio, sale
1 cucchiano di porro o cipolla
sfoglia :
100 gr farina 00 ( 80 farina 00 e 20 semola di grano duro)
1 uovo
sale
radicchio + porro / cipolla li facciamo brasare con sale e acqua .. alla fine aggiungiamo l'olio e il tonno
la sfoglia :
farina + uovo, impastiamo, lasciamo a riposare e stendiamo. Tagliamo a quadratti in el ) Facciamo sbolentare e raffredare le lasagne In un piatto mettiamo una lasagna , il condimento e cosi fino al'ultima .Per finire un filo d'olio EVO . Si possono scaldare a MO .



in romana:



Lasagnetta sau raviolo aperto ( raviolo deschis ) ... sunt foile de lasagna asezate direct in farfurie, nu coapte in cuptor .. adica o lasagna mai mica sau un raviolo care nu este umplut si apoi inchis pe margini ... E mult mai usor si mai de efect... metoda folosita des la restaurante sau cind sunteti in criza de timp 




ingrediente
1 radicchio 200 gr
1 conserva de ton de 160 gr ( sau 2 de 80gr)
ulei, sare
1 lingura de praz sau ceapa tocate

aluat
100 gr faina 
1 ou
sare

radicchio si praz/ceapa se calesc cu sare si putina apa, ulei in tigaie. Adaugam tonul 
Pregatim foaia, o intindem foarte subtire, taiem bucati pe care le oparim apoi le trecem prin apa rece si le lasam la uscat pe servet de panza, Asezam in farfurie o foaie, umplutura iar foaie etc .. la sfarsit putin ulei