lunedì 17 settembre 2007

Pasta risottata in salsa de carote - Paste fierte direct in sos de morcovi


ingredienti:
200 gr pasta corta( mezze penne )
2 carote grattugiate
olio
rosmarino
50-60 gr formaggio Gouda o parmigiano/ grana
600 ml brodo vegetale
sale
facciamo un soffritto con le carote, olio, rosmarino .. aggiungiamo la pasta e il brodo piano piano come per un risotto Alla fine aggiungiamo il formaggio e facciamo mantecare

in romana:



ingrediente x 2 portii mari :
200 gr paste scurte ( mezze penne )
2 morcovi medii rasi
2 linguri ulei
1 ramurica mica de rozmarin
50-60 gr brinza rasa 
cca 600 ml supa de legume 
sare cit e nevoie
Se pun morcovii rasi ( pe razatoarea mare ) la inabusit cu ulei si un praf de sare si evident ceapa dc ati hotarit ca o vreti .. cind s.au inmuiat se adauga pastele + rozmarinul .. se mai invirte cit sa se imprieteneasca intre ele si apoi se adauga supa fierbinte ... Supa trebuie sa fie calda mereu, la fel ca la risotto se tine pe foc mic linga oala in care fierb pastele .. se pun mai intii vreo 300 ml si apoi pe rind cind scade cit va fii nevoie .. Nu uitati ca pastele ca si orezul inghid lichid in mod diferit ... Focul mediu .... Cind pastele sunt fierte dupa gustul vostru se stinge flacara si se adauga brinza .. se amesteca bine ... si se serveste ...