novembre 22, 2006

Pasta e patate - Pasta si cartofi ( reteta Sardegna)




Ingredienti:
3 patate
1/2 o 1/4 di peperone
1/2 cipolla
1 gambo di sedano
1 carota
3 cucchiai di passata di pomodoro
150 g di pasta corta
sale
grana/parmigiano
speck

Preparazione:
Preparare un soffritto con carota, sedano, cipolla, aglio, olio e sale. Aggiungere le patate, la passata di pomodoro e l’acqua. Portare a bollore e cuocere.
Quando le patate sono cotte, cuocere anche la pasta. Con un cucchiaio togliere una parte delle patate intere, poi frullare il resto per ottenere una crema.
Aggiungere la pasta e le patate tenute da parte, quindi condire con formaggio grattugiato e speck.




in romana:

Ingrediente:
3 cartofi
1/2 sau 1/4 ardei gras
1/2 ceapă
1 tijă de țelină
1 morcov
3 linguri pastă de roșii
150 g paste scurte
sare
parmezan/grană
șuncă afumată (speck)

Preparare:
Se face un sos (soffritto) din morcov, țelină, ceapă, usturoi, ulei și sare. Se adaugă cartofii, pasta de roșii și apa. Se lasă la fiert.
Când cartofii sunt fierți, se fierb și pastele. Se scot câțiva cartofi cu o lingură, iar restul se pasează cu blenderul pentru a obține o cremă.
Se adaugă pastele și cartofii păstrați, apoi se condimentează cu parmezan și speck.


english


Ingredients:
3 potatoes
1/2 or 1/4 bell pepper
1/2 onion
1 celery stalk
1 carrot
3 tablespoons tomato passata
150 g short pasta
salt
grana/Parmesan cheese
speck (smoked cured ham)

Preparation:
Make a sauté with carrot, celery, onion, garlic, oil, and salt. Add the potatoes, tomato passata, and water. Bring to a boil and cook.
When the potatoes are cooked, cook the pasta as well. Scoop out some of the potatoes with a spoon, then blend the rest to create a creamy base.
Add the pasta and the reserved potatoes, then finish with grated cheese and speck.