sabato 18 aprile 2020

Pain brioche

 







Pain brioche..

ingredienti:

500 gr farina 00
7 gr lievito secco
3 uova
100 gr burro sciolto
100 ml acqua
100 ml latte
2-4 cucchiai di zucchero(

Impastate per amalgamare gli ingredienti, deve risultare un impasto morbido e molto appiccicoso.
Lasciate lievitare fino al raddoppio del volume.
Impastate di nuovo facendo le pieghe con la tecnica stretch and fold e lasciate di nuovo a lievitare 15 minuti e di nuovo stretch and fold e altre 15 minuti a lievitare e sempre cosi per 4 volte.
Adesso dividete l'impasto in 3 parti, 3 palline. Nella teglia imburrata mettiamo le palline d'impasto e lasciamo din nuovo a lievitare.
Spennellate di tuorlo d'uovo mescolato con un po' di yogurt prima di infornare a 220°C per i primi 5 minuti e dopo a 180 °C quanto basta.


romana :

ingrediente:
500 gr faina
7 gr drojdie uscata
3 oua
100 gr unt topit
100 ml lapte+100 ml apa ( daca ouale sunt foarte mari puneti mai putina apa sau deloc
2-4 linguri de zahar ( cat de dulce vreti sa fie)

Amestecati toate ingredientele si framantati, trebuie sa rezulte un aluat moale, lipicios. Lasati sa dospeasca pana se dubleaza.
Scoateti aluatul din vasul in care a dospit si impachetati-l cu tehnica "stretch and fold" ( gasiti video pe youtube ) apoi lasati sa se odihneasca 15 minute si il impachetati iar si iar 15 minute de relax, in total eu am facut asta de 4 ori.
Acum impartiti aluatul in 3 parti, faceti 3 bile pe care le asezati in tava ( am folosit tava mare de cozonac, din Romania )unsa cu unt. Lasati sa dospeasca in tava si inainte de a o baga la cuptor ungeti painea cu galbenus de ou amestecat cu iaurr. Coaceti in cuptorul incalzit deja primele 5 minute la 220°C apoi continuati la 180°C pana cand e gata.


english

ingredients:
500 gr flour
7 gr dry yeast
3 eggs
100 butter melted
100 ml milk and 100ml water ( if the eggs are very bigs add less water or do not add it)
2-4 spoons sugar ( as sweet you desire)

Mix all the ingredients and knead. Will result a very smooth but homogeneus dough. Let it rise until double.
Now take the dough out and on a floured surface do some stretch and folds with the stretch and folds technique. let it rest 15 minutes and do it again and again let it rest for 15 minutes for 4 times until dìthe dough is very elastic. Let it rise
Now divide the dough in 3 parts, make 3 balls put it in a backing pan buttered and it rest and rise.
Brush the brioche with egg yolk mixed with some yogurt and bake it dìfor the first 5 minutes at 220°C and then at 180°