sabato 31 ottobre 2020

Torta di ricotta - Prajitura cu ricotta ( pasca fara aluat) - Ricotta cake





500 gr ricotta
150 gr zucchero
60 gr uvetta
60 gr burro
2 uova
scorza di 1/2 limone
2 cucchiai farina
1 cucchiaino lievito per dolci
sale

Mescolate tutto insieme, versate in una teglia 18 cm diametro, imburrata e infarinata. Infornate a 180°C fino a quando la torta e dorata e si stacca dai bordi della teglia.

romana

ingrediente:

500 gr ricotta
150 gr zahar
60 gr stafide
60 gr unt moale
2 oua
coaja rasa de la 1/2 lamaie
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
sare

Amestecati toate ingredientele, le varsati intr-o tava de diametru 18 cm, unsa cu unt si cu faina si coaceti la 180°C cat este nevoie pana cand se aureste si se dezlipeste de pe marginile tavii.


english

ingredients

500 gr ricotta
150 gr sugar
60 gr raisins
60 gr melted butter
2 eggs
zest of 1/2 lemon
2 spoons flour
1 teaspoon baking powder
salt

Mix all the ingredients, pour the batter in an 18 cm diameter oven pan ( buttered and floured) and bake at 180°C until gold and until detaches of the edges of the pan