ingredienti:
500 gr lenticchie rosse1 cipolla grande1 manciata di prezzemolo verde 1/4 cucchiaino bicarbonato sale. pepe, cumino e coriandolo macinato
Le lenticchie ammollate per 2-3 ore e scolate le mettete in un frullatore insieme alla cipolla pulita e tagliata e pezzi grossi, il prezzemolo tagliato grossolanamente e tritattate tutto molto bene, dovete ottenere un composto simile alla sabbia bagnata. Se è troppo umido aggiungete pochissima farina ( di ceci, quinoa, di riso o quella che avete)Aggiungete nel composto i condimenti e mescolate bene. Con le mani bagnate formate delle polpette che potete friggere nel olio o al forno.
romana :
ingrediente
500 gr linte rosie 1 ceapa mare1 legatura de patrunjel verde1/4 de lingurita de bicarbonat sare, piper, chimen si coriandru macinate
Tineti lintea la inmuiat in apa rece 2 sau 3 ore, apoi o scurgeti si o varsati in robot impreuna cu ceapa curatata si taiata bucati mari si patrunjelul spalat si taiat in bucati mari. Mixati bine ca sa obtineti o compozitie granuloasa fina, ca un nisip ud. Daca din intamplare iese prea umed adaugati putina faina ( de preferat de naut, de quinoa, de orez sau ce aveti in casa ) si daca iese prea uscat atunci puneti cu lingurita putina apa. Adaugati condimentele, amestecati bine si formati cu mana uda chiftelute pe care le puteti praji in ulei sau pe tava in cuptorul incins . Eu am tavalit chiftelele prin putin susan inainte de a le praji, nu e insa obligatoriu.
romana :
english
500 gr red lentils
1 big onion
fresh green parsley
1/4 teaspoon baking soda
salt, peper, cumin, coriander powder
Soak the red lentils for 2–3 hours or longer. Blend them with the onion and parsley until everything is finely chopped and the mixture has the texture of wet sand. Transfer to a bowl and mix in salt, baking soda, cumin, coriander powder, and black pepper. The mixture should be firm enough to shape into small balls; if needed, add a little chickpea flour or any flour you prefer.
Fry the falafel in hot oil or bake them in the oven.

