marzo 11, 2022

Falafel di piselli secchi - Falafel din mazare uscata - Split peas falafel

 





Piselli gialli secchi tenuti in ammollo per 24 ore, scolati e frullati nel robot con 1 cipolla, 1 mazzetto di prezzemolo, sale, aglio (a piacere), un po’ di bicarbonato, cumino e coriandolo macinato. Se necessario, aggiungete un po’ d’acqua oppure farina di ceci, di quinoa o farina bianca se è l’unica che avete.
Non esistono quantità fisse: i falafel si fanno “a occhio”, con l’esperienza e secondo il gusto personale.
L’impasto ottenuto non deve essere né troppo umido né troppo secco: deve essere facile formare delle polpette che non si sfaldano.

Friggiamo i falafel in olio ben caldo.

Possiamo congelare l’impasto dei falafel in un sacchetto senza aggiungere bicarbonato, cumino e coriandolo. Li aggiungeremo quando scongeleremo l’impasto e inizieremo a formare le polpette.



romana 

Mazare uscata  tinuta la inmuiat 24 ore , scurse de apa si mixate in robot cu 1 ceapa, 1 legatura de patrunjel verde, sare, usturoi ( dupa gust), un pic de bicarbonat, chimen si coriandru macinat, daca e nevoie adaugati putina apa sau putina faina de naut sau de quinoa sau faina alba daca doar asta aveti, Nu exista cantitati fixe, falafel se face la ochi, din experienta si dupa gustul fiecaruia, compozitia obtinuta nu trebuie sa fie nici prea umeda si nici foarte uscata, trebuie sa ne fie usor sa formam chiftelute care sa nu se sfarame, imprastie. 
Le prajim in ulei  fierbinte

Putem sa congelam intr-o punga compozitia de falafel FARA sa adaugam bicarbonatul, chimenul si coriandrul .. Le vom adauga cand il dezghetam si incepem sa pregatim chiftelutele. 

english 

Dried split peas soaked for 24 hours, drained, and blended with 1 onion, 1 bunch of fresh parsley, salt, garlic (to taste), a little baking soda, ground cumin, and ground coriander. If needed, add a little water or chickpea flour, quinoa flour, or even plain flour if that's all you have.
There are no fixed quantities: falafel is made “by eye,” based on experience and personal taste.
The mixture should be neither too wet nor too dry — it should be easy to form balls that hold together and don’t fall apart.

Fry the falafel in hot oil.

You can freeze the falafel mixture in a bag without adding baking soda, cumin, or coriander. These should be added after thawing, just before shaping the falafel.