venerdì 11 marzo 2022

Falafel di piselli secchi - Falafel din mazare uscata - Split peas falafel

 





Piselli secchi ammollati per 24  ore, scolati e frullati molto bene con 1 cipolla, 1 manciata di prezzemolo verde, sale, pepe, aglio ( facoltativo ),  bicarbonato, cumino e coriandolo in polvere,  un po' d'acqua se serve o un po' di farina di ceci o quinoa o anche farina 00 se non avete altra. Dovete ottenere un composto morbido pero non troppo liquido e non troppo secco con quale formare delle polpette. 
Friggere nel olio bollente  le polpette 


romana 

Mazare uscata  tinuta la inmuiat 24 ore , scurse de apa si mixate in robot cu 1 ceapa, 1 legatura de patrunjel verde, sare, usturoi ( dupa gust), un pic de bicarbonat, chimen si coriandru macinat, daca e nevoie adaugati putina apa sau putina faina de naut sau de quinoa sau faina alba daca doar asta aveti, Nu exista cantitati fixe, falafel se face la ochi, din experienta si dupa gustul fiecaruia, compozitia obtinuta nu trebuie sa fie nici prea umeda si nici foarte uscata, trebuie sa ne fie usor sa formam chiftelute care sa nu se sfarame, imprastie. 
Le prajim in ulei  fierbinte

Putem sa congelam intr-o punga compozitia de falafel FARA sa adaugam bicarbonatul, chimenul si coriandrul .. Le vom adauga cand il dezghetam si incepem sa pregatim chiftelutele. 

english 

Soak the split peas for  24 hours, Drain and mix in the food processor with  onion, fresh parsley, salt, garlic, baking powder, cumin and coriander powder  to obtain a thick paste, if too thick add a little water, or if too creamy add a little chickpeas or quinoa flour . Made with wet hands little balls and fry in hot oil or in the oven 


You can frozen the falafel mix without baking powder, cumin, coriander  in a zip bag.