Ho usato la stessa ricetta già pubblicata Torta vegan al cacao - Vegan brownie ( romanian recipe ) - Negresa de post e ho soltanto sostituito il barattolo di confettura con il vin brulé
Ingredienti:
200 gr farina 00
50 gr cacao amaro
1 bustina lievito per dolci
1 bustina zucchero vanigliato ( o vaniglia)
100 ml olio
100 gr gherigli di noci sminuzzati con il coltello
100 gr ficchi e datteri tagliati a cubetti piccoli
200 ml vin brulé avanzato * ( ho fatto bollire 250 ml vino rosso con 100 gr di zucchero e condimenti : cannella, chiodi di garofano, anice stellato, noce moscata, fette di arancia )
250 ml acqua frizzante** ( meglio se la versate per ultima e piano, mescolando, aggiungendo soltanto quanto basta per ottenere un composto simile a quello per il ciambellone, io ho usato 250 ml )
* potete usare il vin brulé avanzato ( fatto bollire con zucchero e condimenti)
Versate in una teglia 30 * 25 cm ( o 30-20 cm e il dolce viene un pò piu' alto, la teglia con carta da forno e cuocete per 30-40 minuti a 180°C
Ingrediente:
200 gr faina
50 gr cacao (neindulcita, am folosit eu )
1 plic de praf de copt 16 gr
1 plic de zahar vanilat
100 ml ulei
100 gr miez de nuca tocat
100 gr smochine si curmale taiate marunt
200 ml vin fiert ( eu l-am obtinut fierband 250 ml de vin rosu cu 100 gr de zahar si condimente pentru vin fiert, scortisoara, nucsoara, stea de anason, cuisoare, felii de portocala sau ce va place voua pana camd a scazut si am ramas cu 200 ml )
250 ml apa minerala ( e de preferat sa o adaugati ultima, incet si amestecand, trebuie sa obtineti o compozitie ca de chec deci in caz ca e necesar nu o puneti toata, mie mi-au intrat toata cantitatea 250 ml )
varsati intr-o tava cu hartie de copt, de 30 cu 25 cm ( sau 30cu 20 cm si iese o prajtura putin mai inalta) si coaceti in cuptorul deja incalzit la 180°C 30-40 minute.
Ingredients :
200 gr all-purpouse flour
50 gr cacao
16 gr backing powder
vanilla
100 ml oil
100 gr wallnuts chopped
100 gr figs and dates chopped
200 ml leftover mulled red wine
250 ml sparkling water * ( pour the water at the end just as long as it takes )
mix all and pour the batter in a pan 30*25 cm ( or 30*20 cm ) and bake at 180°C for 30-40 minutes