martedì 17 dicembre 2024

Torta vegana al vin brulé - Negresa de post cu vin fiert - Leftover mulled red wine vegan cake

 



Ho usato la stessa ricetta già pubblicata  Torta vegan al cacao - Vegan brownie ( romanian recipe ) - Negresa de post   e ho soltanto sostituito il barattolo di confettura con il vin brulé 

Ingredienti: 

200 gr farina 00
50 gr cacao amaro
1 bustina lievito per dolci
1 bustina zucchero vanigliato ( o vaniglia)
100 ml olio 
100 gr gherigli di noci sminuzzati con il coltello 
100 gr ficchi e datteri tagliati a cubetti piccoli 
200 ml vin brulé  avanzato * ( ho fatto bollire 250 ml vino rosso con 100 gr di zucchero e condimenti : cannella, chiodi di garofano, anice stellato, noce moscata, fette di arancia )
250 ml acqua frizzante** ( meglio se la versate per ultima e piano, mescolando, aggiungendo soltanto quanto basta per ottenere un composto simile a quello per il ciambellone, io ho usato 250 ml )

* potete usare il vin brulé avanzato ( fatto bollire con zucchero e condimenti)

Versate in una teglia 30 * 25 cm ( o 30-20 cm e il dolce viene un pò piu' alto, la teglia con carta da forno e cuocete per 30-40 minuti a 180°C


Ingrediente:

200 gr faina 
50 gr cacao (neindulcita, am folosit eu )
 1 plic de praf de copt 16 gr
1 plic de zahar vanilat
100 ml ulei 
100 gr miez de nuca tocat 
100 gr smochine si curmale taiate marunt 
200 ml vin fiert ( eu l-am obtinut fierband 250 ml de vin rosu cu 100 gr de zahar si  condimente pentru vin fiert, scortisoara, nucsoara, stea de anason, cuisoare, felii de portocala sau ce va place voua pana camd a scazut si am ramas cu 200 ml )
250 ml apa minerala ( e de preferat sa o adaugati ultima, incet si amestecand, trebuie sa obtineti o compozitie ca de chec deci in caz ca e necesar nu o puneti toata, mie mi-au intrat toata cantitatea  250 ml )

 varsati intr-o tava cu hartie de copt,  de 30 cu 25 cm ( sau 30cu 20 cm si iese o prajtura putin mai inalta) si coaceti in cuptorul deja incalzit la 180°C  30-40 minute. 

Ingredients :

200 gr all-purpouse flour 
50 gr cacao 
16 gr  backing powder 
vanilla 
100 ml oil 
100 gr wallnuts chopped
100 gr figs and dates chopped
200 ml leftover mulled red wine 
250 ml sparkling water * (  pour the water at the end just as long as it takes )

mix all  and pour the batter in a pan 30*25 cm ( or 30*20 cm ) and bake at 180°C for 30-40 minutes