lunedì 23 luglio 2007

Fusili, zucchine e ricotta - Fusili, zucchine si ricotta ( si speck )


per 2 porzioni :
180 gr fusili
2 zucchine grattugiate
1-2 cucchiai di ricotta
1 cucchiaio d'olio
sale, pepe, prezzemolo
50 gr speck

lo speck rosolato nella padella
le zucchine grattugiate saltate nella padella con del olio, aggiungiamo la ricotta e amalgamiamo per bene .
Nel frattempo cuocete la pasta e scolatela bene .. poi conditela

in romana :

pt 2 portii :
180-200 gr fusili
2 zucchine rase
1-2 linguri de ricotta
1 lingura de ulei
sare, piper, patrunjel verde tocat
optional *: 50 gr speck taiat marunt

mod de preparare :
- se pune apa cu sare la fiert, cind clocoteste se adauga si fusili care se vor fierbe cit scrie pe pachet
- se pune in tigaie uleiul si in cazul in care vreti sa adaugati si speck atunci se incepe prin a cali in ulei speck-ul ..
- apoi se adauga zucchinele rase pe razatoarea mare
- se calesc bine si se adauga 2-3 linguri de apa in care fierb pastele
- cind zucchinele sunt calite bine se adauga ricotta si se amesteca bine.. apoi se da tigaia de pe foc - cind pastele au fost fierte se scurg de apa si se adauga la sos, se adauga si patrunjelul ... - se amesteca bine si se servesc
- piperul se macina proaspat deasupra, direct in farfurie