Ho messo dentro la pentola carote, peperone, zucchina, patata, pomodoro pelato, olio e riso (o un'altra volta pasta) e acqua
chiusa la pentola e far bollire 10 min dal fischio
lasciamo raffreddare e quando si può aprire il coperchio la minestra e pronta e anche tiepida . Aggiungiamo il sale e succo di limone
in romana:
am pus in oala sub presiune legumele taiate marunt ( morcovi, ardei gras, dovlecel, cartof, rosii curatate de pielita si tocate - eu am pus rosii pasate mai grosolan ) , ulei , putin orez ( alta dta am pus paste fainoase scurte sau dc erau lungi le-am rupt) si apa si am pus capacul....
fiert la foc mare pina s-a ridicat siguranta ) si apoi la foc mic de tot pt 10 minute
Cind a coborit siguranta ( oala era calduta doar ) am desfacut capacul iar ciorba era gata ....am pus sarea la sfirsit
dc nu va pare deajuns de acra de la rosii se poate adauga la sfirsit zeama de lamiie , bors fiert si tot la sfirsit se pune si leustean , eventual mai dati un clocot fara capac ...