luglio 21, 2007

Minestra di verdure in pentola a pressione - Supa/ciorba de zarzavaturi/legume - la oala sub presiune (tehnica)


Ho messo nella pentola carote, peperone, zucchina, patata, pomodoro pelato, olio e riso (oppure pasta), insieme all’acqua.
Ho chiuso la pentola a pressione e fatto bollire per 10 minuti dal fischio.
Lasciamo raffreddare e, quando si può aprire il coperchio, la minestra è pronta ed è anche tiepida.
Aggiungiamo il sale e un po’ di succo di limone.


english

I put carrots, bell pepper, zucchini, potato, peeled tomato, oil, and rice (or pasta) into the pot, together with water.
I closed the pressure cooker and let it cook for 10 minutes after it started whistling.
Let it cool down and, once you can open the lid, the soup is ready and nicely warm.
Add salt and a bit of lemon juice.

in romana:

 Am pus în oală morcovi, ardei, dovlecel, cartof, roșie decojită, ulei și orez (sau paste), împreună cu apă.
Am închis oala sub presiune și am lăsat să fiarbă 10 minute din momentul în care a început să șuiere.
Lăsăm să se răcească și, când se poate deschide capacul, supa este gata și călduță.
Adăugăm sare și puțin suc de lămâie.