
Pulite le seppie e sciacquatele sotto acqua corrente finché diventeranno bianche. Lavate e diliscate le acciughe salate; preparate il ripieno mescolando pangrattato, prezzemolo e aglio tritati con le acciughe spezzettate. Amalgamate bene il tutto e riempite le seppie con questo composto, chiudendo l’apertura con uno stuzzicadenti. Salate. Sistematele in una teglia, spolverizzatele con un po’ del ripieno, irroratele con olio e cuocetele nel forno preriscaldato. Lasciatele cuocere per circa 20 minuti, finché risulteranno dorate, oppure cuocetele nel microonde per 10 minuti (senza stuzzicadenti).
english
Clean the cuttlefish and rinse them under running water until they turn white. Wash and debone the salted anchovies; prepare the filling by mixing breadcrumbs, chopped parsley and garlic with the chopped anchovies. Combine well and stuff the cuttlefish with this mixture, then close the opening with a toothpick. Add salt. Place them in a baking dish, sprinkle a little of the filling on top, drizzle with oil and cook them in a preheated oven. Bake for about 20 minutes, until golden, or cook in the microwave for 10 minutes (without toothpicks).
in romana:
Curățați sepiile și clătiți-le sub apă curentă până devin albe. Spălați și dezosați anșoa sărate; pregătiți umplutura amestecând pesmetul cu pătrunjelul și usturoiul tocate, plus anșoa bucățite. Amestecați bine și umpleți sepiile cu această compoziție, apoi închideți deschiderea cu o scobitoare. Adăugați sare. Așezați sepiile într-o tavă, presărați puțină umplutură deasupra, stropiți cu ulei și coaceți-le în cuptorul preîncălzit. Lăsați-le să se coacă aproximativ 20 de minute, până devin aurii, sau gătiți-le la microunde timp de 10 minute (fără scobitori).