Lasagna gialla :patate, verza e brie - Lasagna galbena : cartofi, varza si brie


Ingredienti per la sfoglia :
250 gr farina 00
50 gr farina di mais
3 uova
sale
ripieno:
1/2 verza (400 gr )
6 patate (300 gr)
100 gr formaggio brie
1 salsicia( 100 gr)
sale, pepe, olio,burro/margarina

Impastiamo e lasciamo a riposare. Stendiamo la sfoglia . Io ho messo in mezzo a due sfoglie foglie di prezzemolo.
Le patate lesse tagliate in fette . La verza brasata con olio, sale e poca acqua delle patate. Sale e pepe
La salsiccia in padella con 1 cucchiaio d'acqua , aggiungiamo la verza brasata . In una teglia unta mettiamo la sfoglia sbolentate . Foderiamo il fondo della teglia con uno strato di lasagne sbolentate e rafredate, uno strato di patate, verza, salsiccia e formaggio .. e cosi' fino alla fine , l'ultimo sara un strato di pasta , fiocchio di burro/margarina .La teglia coperta con aluminiu infornata per 25-30 min e per altre 10 min scoperta. Lasciamo altre cca 15 min prima di tagliarle.

in romana:

Ingrediente pt foi : 250 gr faina 00 50 gr malai 3 oua sare ingrediente pt umplutura: 1/2 de varza creata (400 gr ) 6 cartofi mici (300 gr) 100 gr brinza brie 1 cirnat proaspat ( 100 gr) sare, piper, ulei, unt/margarina si alte cca 50 gr faina pt plaseta si pudrat foile Se face un aluat din faina, malai, uale batute si un praf de sare. Se intind foi subtiri si nu neaparat mari ci sub forma de "servetele " ca pt lasagna . Eu am pus in foile pe care le-am folosit deasupra citeva frunze de patrunjel proaspat din balcon. Am indoit foaia si am intins-o asa.. frunza a ramas in mijloc ca o hirtie cu model. ( ideea e de pe forumul italian ). Separat se fierb cartofii curatati de coaja si taiati felii subtiri cca 5-7 min cit sa intre furculita in ei dar sa nu fie fierbi de tot. Varza taiata marunt se innabuse cu ulei, sare si 2 polonice de apa fiarta ( eu am folosit apa de la cartofi ). La sfirsit am pus piper . La inceput se inabuse cu capacul pus , mai la urma se ridica capacul si se amesteca mai des .. ca sa se evapore apa si sa nus e lipeasca varza. Cirnatul curatat de pielita se caleste in tigaie cu 1 lingura de apa pina incepe sa se albeasca si apa se evapora . Se adauga la varza. Se pregateste tava unsa cu ulei. Pe aragaz se pune la fiert o oala cu apa cu sare si putin ulei si linga un castron cu apa rece. Foile se pun pe paleta cu gaurele pt luat spuma si se introduc in apa clocotita ( care fierbe la foc mic ) si imediat se scoate si se introduce in castronul cu apa , se csoate cu grija cu mina ( nu frige) si se intinde direct in tava ( in mod noprmal ar tb lasate la scurs pe servetul de in .. dar foaia asta cu malai e mai delicata , se rupe ff usor). Se aseaza un start de foi apoi unul de cartofi, varza , cirnat si bucati de brinza .. si tot asa pina se termina cu un strat de foi ( la mine cele cu model ). Se pun bucatele de unt/ margarina din loc in loc si se acopera taca cu folei de aluminiu. Se da la cuptor pt 25-30 min acoperita si apoi pt alte 10 min fara folie ca sa se rumeneasca . Se mai lasa cca 15 min afara din cuptor cind sunt gata pina sa fie servite. * pt fetele care vor sa faca foile cu masina.. a mea are maximul pt foaia subtire la nr 7 , am mers numai pina la 6 dar e prea<>

Nessun commento:

Ultimi commenti