Torta di mele e prugne - Prajitura cu mere si prune






pasta frolla:
200 gr farina
1 albume
170 gr burro
1 cucchiaio acqua
impastiamo e lasciamo a riposare in frigo per 30 minuti.

biscotti ( 1 tazza ) sbricciolati

2 mele
6 prugne

la frutta lavata e tagliata a pezzi.

mettiamo nella teglia la pasta frolla , i biscotti e la frutta e inforniamo insieme con 5-6 cucchiaini di burro per 20 minuti.
prepariamo il ripieno:
250 gr ricotta
2 uova
1 tuorlo
zucchero q.b. per essere dolce ( quasi una tazza )

ammalgamiamo tutto , versiamo la crema di ricotta sopra la frolla e la frutta e inforniamo per altre 30 minuti o fino quando avra un colore



in romana:





Deci aluatul este o pasta frolla, cum ziceam din ochi , cantitati ( cred ): 200 gr faina 1 albus de ou 170 gr unt si cca 1 lingura de apa Am framintat pina a devenit destul de omogen Au urmat biscuitii ( nu stiu citi erau cam o cescuta cred ..)sfarimati ceva mai grosolan ... Si fructele... am avut 2 mere si vreo 6 prune. Merele curatate de coaja, de cotor si taiate cubulete cit unghia. Prunele fara simbure taiate si ele cam de aceeasi marime cu merele. Amestecat intre ele le-am asezat peste biscuiti. Era un strat gros inalt cit marginea de la aluat . Am pus vreo 5-6 virfuri de lingurita de unt ici si colo si am dat la cuptor aluatul , biscuitii si fructele . In cuptorul deja cald , la foc maricel cca 20 min. Adica pina am vazut fructele inmuiate.
Am pregatit crema de brinza:
250 gr urda
2 oua
1 galbenus
zahar din ochi .. cca o ceasca de cafea
am amestecat cu furculita ... Am scos tava din cuptor si am adaugat crema de brinza . Inapoi la cuptor peste 30 min .. adica mai exact pina am vazut ca se coloreaza. Am pudrat cu zahar pudra amestecat cu vanilie .... cind sa racit putin . Este minunata!!!! si prunele ii dau un gust acrisor care se amesteca cu dulcele dn crema de brinza ... e cu adevarat...

4 commenti:

adry ha detto...

am dat cautare pe googol "placinta cu mere" si m-a adus in blogul tau! Eu minunatia asta de prajitura n-o stiam (de pe forum) dar acum ma duc s-o fac ca am tot ce-mi trebuie!Grazie, grazie!
Adry

Cristina ha detto...

Adry in 2006 nu era nici sigla rc pe poze :-) ca mi-am scris eu numele urit in colturi :-)) ... Reteta asta acumm ca o citesc seamana putin cu cea de la Prova aia care nu a iesit bine caci turnase pandispan .. in varianta asta cu brinza ca la pasca insa se evapora apa di ele mai bine si nu se cocaleste pe fund aluatul ...

Abia astept sa vad cum iti iese ... si by the way cred ca ar cam tb sa iti faci blog ;-)

Spor la treaba !

adry ha detto...

Crista, sunt foarte incantata! Am inceputo aseara calda si aproape s-a terminat la micul dejun!
Am pus doar mere la umplutura, prune, mai la toamna, dar vreau sa fac neaparat si reteta originala!
P.S eu blog? (multe emoticoane care mor de ras!)
Pai am vreo doua retete fotografiate!

Cristina ha detto...

Adry ma bucur ca iti place... Sa iti zic drept nu prea stiu dc era in "original" cu emre si prune sau aveam eu prune in casa si le-am folosit hahaha .. uite o sa intru pe Rc sa vad dc am scris acolo vreo poveste ..

Eu ca sa zic drept sunt foarte nostalgica dupa o prajitura de la cofetaria Ana din Bucuresti cu mere si brinza ... imi placea foarte mult... poate merele nu erau in original aici ???? hhahah .. ma duc sa sap ...
ps
ai vazut ce minunatie a facut De Riso azi ? pacat ca era cu ananas care mie nu imi place dar se poate inlocui hahaha ... o sa caut reteta ca era frumoasa rau...
week end placut!

ps
si mai gindeste-te la blog, pina si nepotelul meu are unul, ti-l recomand e la mine in lista GXG...

Ultimi commenti