Minestra di verdure in pentola a pressione - Supa/ciorba de zarzavaturi/legume - la oala sub presiune (tehnica)


La ricetta non e cosi importante in quanto e la tecnica di prepararla nella pentola sotto pressione.

Ho messo dentro la pentola carote, peperone, zucchina, patata, pomodoro pelato, olio e riso o un'altra volta pasta e acqua .... ammalgamate per bene, chiussa la pentola e far bollire 10 min dal fischio .. no di piu' ... lasciamo raffredare e quando si puo' aprire il coperchio la minestra e pronta e anche tiepida . Aggiungiamo il sale e succo di limone se volete ... prezzemolo ...

in romana:

reteta in sine nu conteaza caci fiecare arunca in oala ce vrea, ci tehnica si timpul ff scurt in care fierbe, fara sa faci abur sau sa incalzesti bucataria ca la o supa obisnuita ..... am pus in oala sub presiune legumele taiate marunt ( morcovi, ardei gras, dovlecel, cartof, rosii curatate de pielita si tocate - eu am pus rosii pasate mai grosolan ) , ulei , putin orez ( alta dta am pus paste fainoase scurte sau dc erau lungi le-am rupt) si apa .... am amestecat de citeva ori in oala, si am pus capacul.... la foc mare pina s-a ridicat siguranta si a inceout sa fluiere ( maxi 5 min) si apoi la foc mic de tot pt 10 minute... nu mai mult... stins focul si lasata oala sa se raceasca lent ( fara sa o bagam in chiuveta la jetul de apa rece ) ... Cind a coborit siguranta ( oala era caldutza doar ) am descfacut capacul iar supo-ciorba era gata ....am pus sarea la sfirsit !!! dc nu va pare deajuns de acra de la rosii .. dupa gusturile voastre .. se poate adauga la sfirsit zeama de lamiie , bors fiert .. in fine... ce vreti .... si tot la sfirsit se pune si leustean sau alte buruieni verzi , eventual mai dati un clocot fara capac ...

1 commento:

Tatiana ha detto...

Sono venuta a curiosare mi serviva il tempo per la pentola a pressione che mi ha regalato Rosanna ehehehe ciao

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