
Ingredienti:
-
8 filetti di pesce (sardine)
-
1 tuorlo
-
60–80 g farina
-
1/4 bicchiere di birra
-
1 albume montato a neve
-
1 cucchiaino di burro fuso
-
1 spicchio d’aglio
-
Patate
-
Paprica
-
Sale grosso
-
Olio per friggere
Mettete in una ciotola la farina, il tuorlo, la birra e il burro fuso. Amalgamate bene con una frusta e lasciate riposare mentre preparate il resto.
Tagliate le patate a spicchi e cuocetele in acqua bollente per 5–7 minuti. Scolatele, asciugatele, salatele e spolveratele con paprica e sale grosso; cuocetele in forno a 220°C finché diventano dorate.
Montate l’albume e incorporatelo all’impasto mescolando delicatamente dal basso verso l’alto.
Passate i filetti due volte nella pastella e friggeteli in olio molto caldo (circa 180°C), nel quale avrete messo lo spicchio d’aglio per aromatizzare, finché saranno ben dorati.

Ingrediente:
-
8 file-uri de pește (sardine)
-
1 gălbenuș
-
60–80 g făină
-
1/4 pahar bere
-
1 albuș bătut spumă
-
1 linguriță unt topit
-
1 cățel de usturoi
-
Cartofi
-
Boia
-
Sare grunjoasă
-
Ulei pentru prăjit
Puneți făina, gălbenușul, berea și untul topit într-un bol. Amestecați bine cu telul și lăsați aluatul să se odihnească cât pregătiți restul.
Tăiați cartofii în felii (wedges) și fierbeți-i 5–7 minute în apă clocotită. Scurgeți-i, uscați-i, sărați-i și presărați boia și sare grunjoasă; apoi băgați-i la cuptor la 220°C până devin aurii.
Bateți albușul spumă și încorporați-l ușor în aluat, de jos în sus.
Treceți fileurile de pește de două ori prin aluat și prăjiți-le în ulei foarte încins (aprox. 180°C), în care puneți cățelul de usturoi pentru aromă, până devin aurii.
english
Ingredients:
-
8 fish fillets (sardines)
-
1 egg yolk
-
60–80 g flour
-
1/4 cup beer
-
1 egg white, beaten stiff
-
1 tsp melted butter
-
1 garlic clove
-
Potatoes
-
Paprika
-
Coarse salt
-
Oil for frying
Place the flour, egg yolk, beer, and melted butter in a bowl. Mix well with a whisk and let the batter rest while you prepare the rest.
Cut the potatoes into wedges and boil them for 5–7 minutes. Drain, dry, season with coarse salt and paprika, then bake them at 220°C until golden.
Beat the egg white until stiff and fold it gently into the batter from bottom to top.
Dip the fish fillets twice into the batter and fry them in very hot oil (about 180°C), with a garlic clove added for aroma, until golden and crisp.