settembre 02, 2006

Strudel di zucchine - Strudel de dovlecei


Ingredienti:

  • Pasta (farina, acqua calda, olio – si stende una sfoglia sottilissima) oppure pasta fillo

  • Zucchine

  • Prezzemolo

  • Burro

  • Pangrattato

  • Sale

Rosolate le zucchine nel burro con un po’ di sale. Alla fine aggiungete il prezzemolo tritato e mescolate.
Stendete la sfoglia molto sottile (la mia nonna diceva che deve essere così sottile da poter leggere il giornale attraverso), poi cospargetela con pangrattato.
Distribuite sopra le zucchine e arrotolate come uno strudel.
Cuocete per 20–30 minuti, o finché la sfoglia diventa dorata.

Ingrediente:

  • Aluat (făină, apă caldă, ulei – se întinde o foaie foarte subțire) sau foaie de plăcintă (phyllo)

  • Dovlecei (zucchine)

  • Pătrunjel

  • Unt

  • Pesmet

  • Sare

Căliți dovleceii în unt cu puțină sare. La final adăugați pătrunjelul tocat și amestecați.
Întindeți foaia de aluat foarte subțire (bunica mea spunea că trebuie să fie atât de subțire încât să poți citi ziarul prin ea), apoi presărați pesmet.
Puneți dovleceii deasupra și rulați ca pe un ștrudel.
Coaceți 20–30 de minute sau până când foaia devine aurie.

english

Ingredients:

  • Dough (flour, warm water, oil – rolled out into a very thin sheet) or phyllo pastry

  • Zucchini

  • Parsley

  • Butter

  • Breadcrumbs

  • Salt

Sauté the zucchini in butter with a bit of salt. When done, add the chopped parsley and mix.
Roll out the dough very thin (my grandmother said it should be thin enough to read a newspaper through it), then sprinkle with breadcrumbs.
Spread the zucchini on top and roll it up like a strudel.
Bake for 20–30 minutes, or until the pastry becomes golden.