martedì 9 ottobre 2007

Coscia di tacchina al forno - Friptura de curca la cuptor -reteta super usoara



ingredienti :
coscia di tacchina
sale grosso
peperoncino
rosmarino
1-2 cucchiai di olio
un spicchi di aglio intero

mettiamo tutto nella teglia e inforniamo coperto per 20 minuti ... e per altri 20-30 minuti senza coperchio


in romana :


ingrediente : pulpa de curca ( e mai mica decit cea de curcan dar e cam cit 2 pulpe de pui la un loc) sare groasa piper ardei iute rozmarin 1-2 linguri de ulei mai puteti pune un catel de ussturoi intreg ( necuratat) linga sa lase numai aroma ... sau sub carne sa lase se gust mai puternic se pune pulpa (eu am curatat pielea pt ca nu imi place dar daca vreti o puteti lasa) in tava pt cuptor, fara apa sau ulei .. acoperita cu folie de aluminiu la foc puternic. Dupa 20 min . se scoate din cuptor se adauga lingura de ulei peste carne, sarea, ardeiul iute mic si strivit dc e uscat sau taiat dc e crud, putin piper dc va place ... si crenguta de rozmarin . Se pune din nou folia de aluminiu si se da iar la cuptor dar de data asta la foc mediu . Dupa alte 20-30 min se scaote folia de aluminiu si se lasa la cuptor neacoperit ca sa se rumeneasca ... cit e nevoie ... depinde cit de mare e bucata de curcan ...